Sense Categoria

Naut Aran pagarà 1.000 euros als universitaris empadronats al municipi

Avatar
  • gener 21, 2020
  • 2 min read
Naut Aran pagarà 1.000 euros als universitaris empadronats al municipi

Viure a l'alta muntanya té les seves coses bones i no tan bones. Però en localitats com Naut Aran, a la Val d'Aran, més enllà dels serveis i infraestructures que poden trobar els seus ciutadans, el consistori ha volgut demostrar que viure a la muntanya, sovint, val la pena.

 

I ho ha fet anunciant que pagarà 1.000 euros l'any a tots els estudiants universitaris que estiguin empadronats en algun dels vuit pobles que conformen Naut Aran, segons ha avançat 'Segre'.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

100 euros pels llibres de l'ESO, Batxillerat i Formació Professional

A més a més, podran beneficiar-se d'aquesta generositat els alumnes cicles formatius superiors, en aquest cas, amb 700 euros anuals. Paral·lelament, l'ajuntament pagarà amb 100 euros els llibres per a estudiants de l'ESO, Batxillerat i Formació Professional, i amb 50 als infants que cursin cinquè i sisè de primària per la compra d'ordinadors.

 

En resum, el consistori de la Val d'Aran desemborsarà un total de 150.000 euros a la promoció de l'estudi amb l'objectiu d'ajudar als joves del territori a pagar-se les seves matrícules universitàries. En aquest sentit, l'alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, explica que es tracten d'uns «ajuts socials» que també contemplen aportacions a les Ampes de les escoles de Salardú, Arties i Gessa, quantificades en 20.000 euros.

 

Es destinaran 70.000 euros més per a dur a terme activitats extraescolars

Per si fos poca cosa, enguany també es destinaran 70.000 euros més per a dur a terme activitats extraescolars als centres del municipi per a infants d'entre els 0 i els 18 anys. Cal recordar que el pressupost per aquest 2020 de l'Ajuntament de Naut Aran és de 6,7 milions d'euros, per tant, també tenen possibilitat d'invertir quantitats com la de 10.000 euros destinada a una prova pilot sobre compostatge orgànic. Un altre dels aspectes que més criden l'atenció és que l'òrgan municipal ha decidit destinar 400.000 euros a les EMD perquè embelleixin els pobles i puguin autogestionar-se els recursos.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *