Sense Categoria

Música, religió i gastronomia estrenen la festa major del Miracle

LleidaDiari
  • agost 5, 2022
  • 3 min read

La música clàssica, la natura, la religió i la gastronomia seran els eixos de la Festa Major del Miracle (el Solsonès), celebració que tindrà lloc aquest cap de setmana al Santuari del Miracle amb una desena d'activitats com ara concerts, actes religiosos, activitats de natura, visites culturals i degustació de productes de proximitat.

 

El dissabte 6 d'agost, a partir de les 8.30 h, tindrà lloc la clàssica Diada de Territori de Masies, que s'iniciarà amb una ruta interpretativa al voltant de la bassa del Miracle, dinamitzada per Sàmara Natura, un projecte cooperatiu solsoní d'educació i serveis ambientals. L'itinerari se centrarà en els paisatges naturals del Miracle i en la seva biodiversitat. Cap a les 11.00 h, la comunitat benedictina del Miracle obrirà les portes del santuari al públic per mostrar-ne el dia a dia. Paral·lelament, es podrà visitar l'exposició 'Grup 13: amistat, vocació, tradició', situada a la Casa Gran i dedicada a l'emblemàtic col·lectiu artístic del Bages. Seguidament, el claustre del monestir acollirà un tast de productes de proximitat maridat amb vins i altres begudes del territori.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Música, religió i gastronomia estrenen la festa major del Miracle | LleidaDiari.cat

 

Després de les Vespres de la Mare de Déu (18 h), tindrà lloc al Pati de la Casa Gran del Miracle el tradicional concert a càrrec d'alumnes i professors de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (19 h) que, amb el títol 'Fem vibrar la Casa Gran del Miracle', oferirà al públic obres de J.S. Bach, G. Puccini i T. Skweres, entre altres.

 

Visita guiada optativa al santuari

El migdia del diumenge, 7 d'agost, tindrà lloc a l'església una Missa Major presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa. A la tarda (18 h) se celebraran les Vespres de la Mare de Déu. Els actes de la Festa Major clouran a partir de les 19 h amb el concert 'Il Sud. Música par a violí del seicento al sud d'Itàlia' a càrrec de la formació Exit Ensemble. El concert, programat dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FëMAP,) oferirà obres d'A. Falconieri, B. Montalbano, G.A. Pandolfi, G.M. Trabaci, G.A. Leoni i anònims. La proposta inclou una visita guiada optativa al santuari, prèvia al concert (17 h).

 

Prèviament als actes del cap de setmana, el divendres, a les 22 h, tindrà lloc la Vetlla de Santa Maria a l'església del Miracle, seguida d'un tast dolç a la plaça del santuari. El programa de la Festa Major del Miracle està organitzada per la comunitat benedictina del Miracle, amb la col·laboració de Territori de Masies, FëMAP, AIMS i Ajuntament de Riner.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *