Sense Categoria

Música i un joc de paraules en un Sant Jordi virtual a la UdL

Avatar
  • abril 23, 2020
  • 2 min read

Enguany no hi ha les tradicionals parades de llibres | UdL

L'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19 ha traslladat enguany la celebració de Sant Jordi a l'àmbit virtual a tot Catalunya. La Universitat de Lleida (UdL) s'afegeix avui a la diada amb música en una trentena d'idiomes, un vídeo i l'oferta d'Edicions i Publicacions a través de plataformes digitals.

 

L'Institut de Llengües de la UdL ha inaugurat el seu perfil a Spotify amb una llista de reproducció especial. Para l'orella és una selecció de 92 cançons en una trentena d'idiomes d'arreu. «Són llengües i parlars que no estem acostumats a escoltar habitualment, per descobrir artistes de comunitats lingüístiques petites i mitjanes o que, tot i que canten en una llengua amb molts milions de parlants, pertanyen a una minoria lingüística en el seu Estat», expliquen els responsables de la iniciativa.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una llista amb cançons en diferents idiomes

Així, a la llista -que no és tancada- s'hi poden trobar de moment cançons en euskera, friülà, gal·lès, asturià, gallec, sard, bretó, català de l'alguer, griko salentino, occità (en diferents variants inclòs l'aranès), feroès, gaèlic irlandès, esperanto, aragonès, amazic, napolità, piemontès, dialecte modenès, gaèlic escocès, baixkir, un dialecte croat parlat a Àustria, francoprovençal, romanx, albanès, arbëreshë, còrnic, alguna variant del neerlandès o baix alemany, alguna llengua africana i sami.

 

Mentrestant, la unitat de Biblioteca i Documentació ha preparat un vídeo per difondre a través de les xarxes socials, amb un joc de paraules amb missatge amagat. Per la seua banda, Edicions i Publicacions de la Universitat de Lleida ofereix en totes les seves obres en format electrònic, inclosos els manuals, a un preu molt reduït, a partir de 2 €. Es poden trobar en diferents plataformes digitals de distribució de continguts com ara Google Play o E-libro.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *