Categories: Societat

T’imagines ficar-te a la pell d’un gladiador romà? Ara és possible en aquest museu català!

El Museu Marítim de Barcelona acull l’exposició immersiva ‘Pompeya. El último gladiador’, que permet al visitant convertir-se en gladiador gràcies a la realitat virtual. Així doncs, el públic podrà passejar pels carrers de Pompeia i lluitar al circ abans que el Vesubi submergeixi la ciutat en cendres. La mostra té 150 peces originals procedents del Museu Arqueològic de Nàpols, i compta també amb un laboratori multimèdia d’experimentació per als més petits i una sala de cinema. Aquesta és l’experiència de realitat virtual europea més gran fins ara amb 400 metres quadrats i 60 persones immerses alhora. L’exposició s’exhibirà de l’u de juny al 15 d’octubre en primícia mundial i després passarà per altres ciutats europees.

 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«És un viatge en el temps», ha explicat Fréderic Sanz, el director d’operacions de Universe, l’empresa de realitat virtual encarregada d’executar el projecte. Sanz ha explicat que l’experiència permetrà que el visitant es converteixi en el gladiador Marcus Atilius, un personatge real que lluitava al circ de Pompeia per aconseguir la seva llibertat. La mostra, que uneix art i història, permetrà submergir-se dins la ciutat i fins i tot interactuar amb altres gladiadors i comerciants, ha assegurat el director. A través de les ulleres de realitat virtual, el jugador podrà veure des del mig del circ com el Vesuvi entra en erupció.

 

L’exhibició està organitzada per sales que diferencien els diferents espais de la vida del ciutadà romà: els gladiadors, el temps lliure, el teatre i les termes. La mostra compta també amb un laboratori d’experimentació multimèdia per a nens on podran conèixer quins tipus de gladiadors hi havia en aquell moment a Pompeia i com eren les seves armes de combat i estratègies dins el circ. El director d’operacions d’Universe ha assegurat que per executar el projecte han treballat amb experts del Museu Arqueològic de Nàpols, que els hi ha proporcionat informació sobre com eren els carrers de Pompeia, les vestimentes dels ciutadans i els gladiadors. A l’acte de presentació hi ha assistit també el director del Museu Marítim de Barcelona, Enric Garcia, el comissari de l’exposició, Robert Panté, i el director científic de l’exposició, Raffaelle Iovine.

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Recent Posts

T’agrada el cinema? Et portem les estrenes de la setmana!

El tot poderós Kong i el temible Godzilla tornen a la gran pantalla aquest dimecres…

4 minuts ago

Detinguts dos homes a Catalunya per caçar becades i penjar-ho a les xarxes

Efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del cos d'Agents Rurals han identificat i…

13 hores ago

Algunes comarques catalanes podrien registrar més de 100 mm de pluja en les pròximes hores

Protecció civil activa la Prealerta #INUNCAT, ja que segons el METEOCAT a partir de les…

13 hores ago

El Museu de l’Aigua de Lleida celebra la primavera amb uns tallers d’art infantil

El Museu de l'Aigua de Lleida ha organitzat un taller per a infants de 5…

16 hores ago

Última hora: Moren ofegats a Tarragona un menor que no podia sortir del mar i un home que l’ha intentat rescatar

Dues persones han mort aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona, una de…

16 hores ago

Descobreixen la fonda més antiga del país amb 500 anys d’història a la demarcació de Lleida

La revista 'Descobrir' ha localitzat el document fundacional de l'Hostal de Pinós (Solsonès), considerada la…

17 hores ago