Edició 2020

Un mural groc de Mercè Galí dóna la benvinguda al 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa

  • abril 10, 2018
  • 3 min read
Un mural groc de Mercè Galí dóna la benvinguda al 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa
Un mural groc de Mercè Galí dóna la benvinguda al 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa

Un mural de la il·lustradora Mercè Galí amb clares referències al moment polític actual i amb el groc com a color dominant donarà la benvinguda als assistents al 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que obre portes aquest dimecres i que convertirà Mollerussa en «L'aparador de les meravelles» fins al 23 d'abril de la mà de prop de 5.000 llibres que recorreran els 8 grans gèneres de la literatura com són l'amor, l'aventura, la por, la història, l'humor, la ciència-ficció, el realisme, el misteri i el terror. L'acte d'inauguració del certamen serà a dos quarts de 12.00 hores del migdia i anirà a càrrec, per part de la Generalitat, de Xavier Diaz, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals, qui estarà acompanyat per l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

Un mural groc de Mercè Galí dóna la benvinguda al 34è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Mollerussa

El cartell que enceta el Saló | LleidaDiari.cat

 

 

El certamen, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Mollerussa a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, torna a reunir enguany setze editorials catalanes a través de les set mostres que inclou. Així, a banda de l'exposició monogràfica «L'aparador de les meravelles», també destaca la titulada «Mecanoscrit del segon origen» en la que, amb motiu del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo i sota la coordinació d'Ignasi Blanch, una trentena d'il·lustradors presenten la seva mirada sobre aquest clàssic. Una altra de les exposicions significatives serà «Encadena» que encadenaràs o el conte del Marc i la pastissera, una experiència nascuda del projecte Mollerussa, Municipi Lector en la que han participat alumnes des de P-3 a Batxillerat dels 7 centres educatius de la ciutat els quals han col·laborat per escriure i il·lustrar un conte.

 

A banda de les exposicions, set autors participaran en aquesta edició del saló, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, per oferir als més de 3.200 estudiants que està previst que gaudeixin de les visites guiades concertades, la possibilitat de conèixer de primera mà la feina que duen a terme. En aquesta ocasió, seran els il·lustradors Mercè Galí, l'encarregada de confeccionar el mural que donarà la benvinguda al saló; Xavier Salomó, autor del cartell d'enguany, i Liliana Fortuny, la qual acompanyarà a l'escriptor Jaume Copons, que repeteix de l'any passat. Ricardo Alcántara, Maite Carranza i Núria Pradas, completaran la cartellera d'autors presents al certamen. A més, també s'ha previst sessions de contes per acollir les visites guiades de l'alumnat de les escoles bressol i d'educació infantil de P-3 a P-5 amb Patrícia McGill i Ada Cusidó.

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.