Els mundials paralímpics d’esquí reuneixen centenars de persones al Pirineu

Espot Esquí acull fins al 29 de gener els mundials FIS Para Alpine Ski 2023, un certamen en què participen 87 atletes de 26 països. Aquesta competició a més dels esquiadors ha portat fins al Pallars Sobirà més de 450 persones entre esportistes, entrenadors, equip tècnic, familiars i amics. Xavier Bigordà, director de l’estació d’Espot, ha explicat que han hagut de contractar 40 persones extra pels dies de la competició. Pel que fa als hotels de les Valls d’Àneu han registrat una “molt bona” ocupació segons Josep Castellarnau, president de la Federació d’hoteleria de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Castellarnau ha detallat que moltes delegacions ja van arribar al Pallars a principis del mes de gener. Això vol dir que aquests hotels han tingut pràcticament plena ocupació durant tot el mes de gener, una època de l’any que no acostuma a ser d’ocupació alta entre setmana. Organitzar aquesta competició a Espot ha sigut “relativament fàcil” donat que aquesta estació des de fa anys ja té tres pistes homologades per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Aquests mundials inclouen proves de les disciplines d’eslàlom, eslàlom gegant, supergegant i descens.

 

Tots els participants són esportistes amb discapacitat física, com lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació, amputacions o problemes de visió. Per aquest motiu utilitzen aparells adaptats a les seves necessitats, bé siguin esquís individuals, esquis adaptats o ajudes ortopèdiques. Els atletes amb discapacitat visual disposen de l’ajuda de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indiquen el recorregut que han de fer en tot moment. Per tot, Castellarnau ha apuntat que ha estat molt important disposar dels hotels amb tots els serveis adaptats per a persones discapacitades.