Mumel, el bombó deliciós i saludable creat a Lleida

Es pot crear un bombó que sigui bo i a la vegada saludable? Un bombó pot ser saciant, regular el trànsit intestinal i ajudar a cuidar-te? Amb aquestes preguntes arrencar el projecte mumel: el so del plaer que et cuida. Un projecte que ha culminat amb un bombó sense sucres afegits, sense llet ni derivats, i carregat d’antioxidants i fibra. I tot, amb segell lleidatà i amb una presentació oficial el pròxim diumenge a Almenar. Tradicionalment, s’ha fet servir el nom ‘Mumble’ per descriure aquells sons que diem en veu baixa, plàcids, dolços i màgics. D’aquí va sorgir mumel, el so del plaer que et cuida, el so del plaer d’un bombó que reflectirà les teves emocions més naturals i interiors.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’Ivan Pascual, mestre xocolater a Lleida i guanyador del Spanish World Chocolate Masters, ha ofert la seva tècnica ‘Bean to Bar’ per crear un bombó artesanal, selecte i exquisit, amb una xocolata més natural i un sabor distintiu. Per la seva banda, la doctora Blanca Salinas-Roca, especialitzada en nutrició en la Universitat Ramon Llull-Blanquerna i la Universitat de Lleida ha proporcionat els seus coneixements d’alimentació i nutrició per tal de poder crear un bombó realment saludable. Organa espirulina ha fet bategar el projecte per tal que puguis descobrir l’espirulina com un aliment que es pot disfrutar en boca, que et cuida i que és en pro d’un planeta més sostenible.

Com és possible?

La xocolata beantobar

El sabor d’aquesta xocolata s’aconsegueix mitjançant la primera fermentació, on actuen una gran quantitat de microorganismes que aporten unes característiques àcides, modifiquen els sucres del gra del cacau i la seva estructura interna. La fermentació i l’assecatge es duen en el país d’origen, immediatament després de la recol·lecció per afavorir el creixement dels microorganismes. Un cop feta la fermentació, s’asseca per exportar-ho de forma segura. D’aquí en neix el nom bean to bar: de la faba del cacau a la tauleta de xocolata: directe i sense intermediaris.

L’espirulina Organa

El sabor de l’espirulina de bona qualitat és neutre. Organa amb la seva granja de producció a Almenar (Lleida) trenca amb el concepte d’espirulina industrial, per fer una espirulina de molt alta qualitat deshidratada a molt baixa temperatura o directament servida en fresc. Amb un gust molt neutre, però un toc característic, sabràs trobar-lo en el bombó

 

L’espirulina aporta tots els beneficis nutricionals que no imaginaries que podria tenir un bombó. Entre altres, efecte de regulador metabòlic (sacietat, control de pes) efecte antioxidant (combat l’envelliment) i antiinflamatori, regulació de l’índex glucèmic. Més tot l’aportació de minerals, vitamines probiòtics i prebiòtics.  Ametlla i avellana del país substitueixen els olis refinats. Aportant un gran contingut de minerals (Calci, magnesi) així com Vitamina E. La fibra vegetal regula el metabolisme creant una sensació de sacietat i normalitzant la microbiota intestinal.

Un bombó pensat no només per cuidar-te a tu, sinó també al planeta. El cacau arriba directe de la plantació ubicada a la resta d’ingredients son 100% locals i amb pràctiques de cultiu ecològiques i/o respectuoses amb el medi ambient. A més l’espirulina és un pulmó que permet fixar grans quantitats de CO₂, a la vegada que redueix l’ús d’aigua, energia i terra, essent un dels aliments més eficients del planeta!

Què no hi ha?

  • NO sucres afegits: apte per diabètics
  • NO llet, llet en pols o derivats dels animals, apte per vegans
  • NO gluten, apte per intolerants
  • NO conservants ni colorants.