La multinacional Stratesys obre una seu al Parc Científic de Lleida

La multinacional Stratesys, amb presència en vuit països i més de 800 empleats, ha obert al Parc Científic i Tecnològic de Lleida un centre tecnològic que oferirà suport a més de 250 empreses de tot el món. La companyia, especialitzada en serveis digitals i tecnologia SAP, té previst comptar al llarg de 2018 amb una plantilla formada per 50 professionals. Aquest equip estarà compost per perfils de diferents àrees d'especialització com finances, relacions laborals, logística i enginyeries, entre d'altres, i els coneixements s'orientaran a la innovació i l'aplicació tecnològica a través d'un programa de formació específic impartit per Stratesys. La incorporació de professionals a la companyia es desenvoluparà en el marc d'un programa d'acostament de Stratesys a la Universitat que, en aquest cas, s'ha focalitzat fonamentalment al campus de la Universitat de Lleida (UdL) i al qual es poden incorporar els estudiants interessats.

  

  

 

 

Dins de l'estratègia de Stratesys adquireix especial rellevància el model de col·laboració establert amb l'Ajuntament de Lleida i la UdL, basat en el nou concepte de 'Living Labs' on s'investiguen i desenvolupen solucions innovadores en àmbits com la robòtica, Big Data, Intel·ligència artificial o Internet of Things, verificant la seva usabilitat i viabilitat per llançar-les al mercat.

 

El centre està liderat per Blas Calataiud, responsable de la línia de negoci de Tecnologia de Stratesys, que ha assegurat que «el suport prestat per l'Ajuntament de Lleida i el mateix Parc Científic i Tecnològic, així com la possibilitat d'accedir a professionals qualificats en l'àrea d'influència, han estat determinants a l'hora de triar aquesta localització per a la posada en marxa del nou centre d'operacions de la companyia».

 

Aquesta nova oficina s'integra a la Xarxa de Centres Experts de Stratesys localitzats tant a Espanya com en altres països, i presta serveis en remot per a projectes que s'estan duent a terme en qualsevol localització, propiciant un model de treball global que es focalitza fonamentalment en les àrees de finances, mobilitat, business warehouse i diferents llenguatges de programació (Java, .NET i ABAP), entre d'altres.

 

A més de a Espanya, Stratesys és present a Portugal, Estats Units, Mèxic, Brasil, Xile, Colòmbia i Xina, països en els quals s'ha posicionat com un partner de referència per al desenvolupament i implantació de solucions SAP i OpenText.