Sense Categoria

Els Mossos posen fins a 60 multes diàries per fer servir el mòbil al volant

Avatar
  • setembre 11, 2018
  • 2 min read

Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra arriben a posar fins a 60 multes al dia per infraccions que tenen a veure amb l’ús del telèfon mentre s'està conduint. En total, des de principi d'any, els agents del cos policial català ja han interposat més de 14.000 multes per aquest tipus de distracció al volant.

 

I es que les dades de mortalitat a les carreteres són d'allò més altes, ja que només aquest any el percentatge de mortalitat a les vies catalanes ha augmentat un 20% respecte les dades de l'any passat. En aquest sentit, doncs, el que resulta més sorprenent de tot plegat és que en 1 de cada 4 accidents es produeix a causa del telèfon mòbil.

 

Accions tan quotidianes com mirar una aplicació, contestar un WhatAapp o bé buscar una localització a Google Maps ens poden sortir molt cars si els duem a terme mentre realitzem mentre estem al volant i són considerades com conductes temeràries. Només en els dos darrers anys, els Mossos d’Esquadra han posat més de 20.000 multes per utilitzar el telèfon mòbil o algun dispositiu electrònic mentre s’està al volant.  

 

Multes més dures si fas servir el mòbil

El conseller d’interior Miquel Buch explicava fa uns dies en declaracions a 'Rac1' que s’estudiarà endurir les sancions. En definitiva, l’ús del mòbil representa 9 de cada 10 situacions de distracció a les carreteres. Així, entre les mesures que s’adoptaran per reduir l’elevada mortalitat a les carreteres catalanes hi consta la reducció de la velocitat en algunes vies i l’enduriment de les multes per les distraccions amb el mòbil al volant.

 

Una altra de les mesures que es preveu que podrà ajudar a reduir la xifra de mortalitat és la recent prohibició als camions de circular per l'N-340. Una mesura que va entrar en funcionament el passat diumenge i que és de vital importància si tenim en compte que més de la meitat dels accidents mortals d’aquesta carretera hi havia implicats camions. Un balanç que aquest any s’ha tancat amb 7 persones mortes.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *