Multes de fins a 1.500€ en una ciutat catalana per no recollir els excrements dels gossos

Figueres multarà els propietaris de gossos que no en recullin els excrements a la via pública. L’Ajuntament vol «corregir les actituds incíviques» que pateixen especialment els parcs, les places i els jardins de la capital de l’Alt Empordà. Per això, es començarà a multar tots aquells que no recullin els excrements del gos, quan el passegin pel carrer. Les multes, segons indica el consistori, aniran de 750 a 1.500 euros. Tal com va passar recentment amb les multes als patinets elèctrics que no compleixen la normativa, aquesta iniciativa inclou una campanya de sensibilització de l’Ajuntament des d’aquest dimarts i fins la setmana que ve, que serà quan es començarà a multar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La campanya «El meu gos, la meva responsabilitat» tindrà dues fases. La primera començarà aquest dimarts i s’allargarà una setmana. Durant aquest temps es farà sensibilització per conscienciar els propietaris de les obligacions que recull l’ordenança municipal que regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals, com ara l’obligatorietat de portar el gos lligat, recollir-ne els excrements i dipositar aigua a les miccions dels animals, portar els gossos de raça perillosa amb morrió i disposar de la llicència per a la tinença de gos potencialment perillós.

A partir de dimarts que ve, s’iniciarà una campanya intensiva de controls amb agents de paisà i es començaran a posar sancions. Els controls es faran en espais conflictius pel que fa a queixes i incidents per portar el gos deslligat i espais que habitualment es reben queixes de propietaris de gossos que no recullen els excrements.

L’Ajuntament recorda també l’obligatorietat de censar els gossos i que aquest tràmit és totalment gratuït.