Multen uns pares de Girona per no portar el fill a l’escola durant quatre anys

Imatge de la façana dels Jutjats de Girona

Imatge de la façana dels Jutjats de Girona | Cedida

 

Una jutge de Girona ha condemnat uns pares a pagar una multa de 1.080 euros per no haver portat al seu fill a l'escola de manera reiterada durant quatre cursos escolars. La pena imposada per la magistrada s'ha basat en la consideració injustificada que els pares van al·legar, en intentar justificar l'absència del menor a classe per una patologia cardíaca. Aquest argument no ha estat suficient per evitar la decisió de la jutge, que ha considerat que no van complir amb l'obligació d'escolaritzar el seu fill.

 

Els pares han estat acusats d'un delicte d'abandonament de família, ja que el petit va faltar al 91% dels dies lectius durant el curs 2015-2016. La sentència condemna als pares a pagar 540 cadascun, tot i que la defensa ha anunciat que interposaran un recurs davant l'Audiència Provincial de Girona.

 

Acusats d'un delicte d'abandonament de família

La magistrada de la sala penal número 3 del jutjat de Girona ha refrendat la sentència condemnatòria, que acusava dos pares residents a la capital del Gironès d'un delicte d'abandonament de família, al no haver portat a l'escola al seu fill durant quatre cursos de manera reiterada.

 

El menor es trobava escolaritzat a l'escola gironina de la Sagrada Família. Durant el curs 2012-2013, el petit es va perdre el 60% de les classes d'aquell any lectiu per unes xacres i patologies cardíaques, que segons els seus tutors, l'impedien assistir regularment a les aules.

 

Els pares van canviar al seu fill a un altre centre escolar de la ciutat, l'escola Font de la Pólvora; al·legant que a causa de les molèsties provocades per la malaltia del cor, el petit patia desmais i problemes respiratoris; i que el centre es trobava més a prop del domicili familiar. Però la situació no va millorar, ja que el menor es va perdre una mitjana del 80% de les classes durant tres cursos seguits.

 

Imatge de la declaració d'un dels pares del menor a la sala penal número 3 dels jutjats de Girona

Imatge de la declaració d'un dels pares del menor a la sala penal número 3 dels jutjats de Girona | CatalunyaDiari.cat

 

El menor podia fer vida normal

Per justificar les absències del seu fill, els pares van presentar davant l'acusació diversos informes mèdics de tractaments i intervencions quirúrgiques que havien estat practicats al menor. Segons l'advocat de la defensa, els tutors del menor van haver de decidir entre «tenir un fill educat o tenir un fill viu».

 

La magistrada, amb el suport de l'informe pericial del metge forense que confirmava que el petit podia fer una vida escolar normal, va condemnar als pares considerant que no existeix cap suport mèdic que absolgui els pares.

 

Els progenitors del petit han estat condemnats a pagar una multa de 1.080 euros, encara que la defensa dels pares del menor no escolaritzat, ha anunciat que presentaran recurs davant l'Audiència Provincial de Girona.