Els Mossos relacionen l’acusat d’un assalt violent en una sala de jocs de Lleida amb dos més

Els Mossos d'Esquadra han relacionat a un home, jutjat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida per un assalt violent comès l'agost de 2018 en una sala de jocs de Lleida, amb dos robatoris similars més, comesos al gener i al novembre de 2018, tots en sales de joc o d'apostes de la capital del Segrià.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els agents han declarat que arran de l'últim robatori van registrar la casa de l'acusat i que a dins hi van trobar una motxilla amb passamuntanyes, brides i una pistola que coincidia amb la descripció donada per les víctimes de l'assalt de l'agost i a la que li faltava part de la culata. Segons els Mossos, aquest fragment es va trobar al local assaltat al novembre.

 

Els Mossos relacionen l’acusat d’un assalt violent en una sala de jocs de Lleida amb dos més

La Fiscalia li demana 16 anys i mig de presó| LleidaDiari.cat

 

La Fiscalia li demana 16 anys i mig de presó

La fiscalia demana 16 anys i mig de presó per l'atracament de l'agost de 2018. El sotsinspector encarregat del cas ha declarat al judici que la investigació es va iniciar el gener de 2018 arran d'un assalt violent en una entitat d'apostes. Segons sembla, una de les víctimes d'aquest atracament va reconèixer l'acusat com un dels autors en unes fotografies i va resultar ser un conegut de la policia, tot i que el cas es va acabar arxivant en fase d'instrucció. Set mesos després, es denuncia un altre atracament amb violència en una sala de jocs de Lleida. 

Segons la Fiscalia, l'acusat, veí de Lleida i nascut a la República Dominicana, va entrar amb passamuntanyes a la sala de jocs, acompanyat de dues persones més que no han pogut ser identificades. Un cop dins, va amenaçar amb una pistola d'aire comprimit el recepcionista, el va obligar a tirar-se a terra i el va colpejar al cap amb la culata de l'arma abans d'obligar-lo a obrir la caixa forta d'on es va endur els més de 16.000 euros que hi havia dins. Després li va demanar les claus de les màquines escurabutxaques i el va cordar de mans i peus amb brides i es va endur el seu mòbil i una tauleta electrònica.

 

Els autors de l'assalt també es van endur 220 euros que hi havia al moneder de la clienta del local, els telèfons mòbils del client i del treballador i una tauleta del treballador del local, que els agents van trobar també posteriorment a casa de l'acusat durant el registre

Els investigadors arriben a la conclusió que tots els atracaments són molt similars, per les empreses escollides i pel modus operandi i fan seguiment dels dos mòbils sostrets en l'atracament de l'agost. Comproven que un dels mòbils el comença a utilitzar l'acusat al setembre i l'altre l'utilitza un home que assegura que li ha venut l'acusat. 

L'acusat  ha negat els fets i ha assegurat que un dia que estava amb el seu cosí i un amic a casa «fent música» va arribar un conegut, a qui diu que va obrir la porta tot i que no recordava el seu nom, i que aquest home li va deixar al pis una motxilla perquè li va dir que havia de tornar al seu país. Assegura que no sabia què hi havia a la motxilla i que tots els estris trobats dins la bossa pels Mossos no eren seus.

La Fiscalia no dona credibilitat a la seva versió i demana que es condemni l'home pels fets de l'agost a 16 anys i mig de presó. Concretament a 6 anys i mig de presó per un robatori amb violència i intimidació en local obert al públic amb l'agreujant d'ús d'instrument perillós en concurs amb un delicte de detenció il·legal i a 5 anys de presó per cadascun dels dos delictes de detenció il·legal.