Els Mossos recuperen a Lleida cinc cries de xoriguer que anaven a ser venudes per Internet

Imatge de les cries de xoriguer

Imatge de les cries de xoriguer | LleidaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Ponent van denunciar penalment el passat 15 de juny un veí de Lleida, de 32 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte contra la fauna protegida, per tinença il·lícita d'espècies protegides de fauna silvestre.

 

Els fets es van produir el passat 15 de juny quan, en el transcurs d'una entrada i perquisició en un domicili de Lleida, es va descobrir una caixa amb cinc cries de xoriguer (Falco tinnunculus) que són considerades espècies protegides de fauna silvestre. Davant la troballa els investigadors van activar la Unitat Regional de Medi Ambient que es va fer càrrec dels animals i els van portar al corresponent Centre de Recuperació de Fauna Autòctona.

  

  

 

Posteriorment, es va iniciar una investigació que va permetre constatar que les cinc cries de xoriguer havien estat capturades d'un niu situat a una partida del terme municipal de Lleida i que la persona que els va agafar no disposava de cap mena d'autorització per la tinença i captura d'aquests rapinyaires. Els agents van detectar un anunci, publicitat pel denunciant, de la venda de les cries, a 140 euros cadascuna, en un portal de vendes entre particulars a internet. Tot apunta que l'home cercava nius per arrabassar els polls amb l'objectiu final de la venda per internet.

Una altra imatge de les cries de xoriguer

Una altra imatge de les cries de xoriguer | LleidaDiari.cat

 

Segons la normativa mediambiental vigent, està prohibida la caça, captura, tinença, tràfic o comerç i exhibició pública d'aquests animals. Aquest il·lícit, en l'àmbit penal, pot comportar presó de fins a dos anys. La persona denunciada va ser citada per declarar al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte contra la protecció de la flora, fauna i els animals domèstics del Codi Penal vigent.