Descobreixen una plantació de més d’un centenar de plantes de marihuana a l’Urgell

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home, de 35 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

 

La detenció és resultat d'una investigació oberta a mitjans del passat mes de maig després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana en una casa del carrer de l'Església dels Omells de Na Gaia (Urgell). Davant d'aquests fets es van establir una sèrie de vigilàncies que van permetre recopilar un seguit d'indicis on s'apuntava que, efectivament, en aquesta casa podria haver-hi una 'plantació indoor'. També es va poder identificar una persona que, presumptament, estava relacionada amb el cultiu de marihuana.

Imatge d'una plantació indoor de marihuana

Detenen un home per cultivar 102 plantes de marihuana en una casa dels Omells de Na Gaia | Mossos

 

Una connexió fraudulenta

Les gestions dels investigadors van confirmar que, l'home investigat, havia manipulat la instal·lació fent una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica. Ahir al matí, pels volts de les 09.30 hores, es va realitzar una entrada i perquisició al pis on es van trobar, en diverses estances del soterrani, 102 plantes de marihuana en avançat estat de creixement, cinc bosses amb cabdells de marihuana, material fitosanitari i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats, com làmpades, aparells d'aire condicionat, ventiladors i temporitzadors, entre altres objectes.

 

Davant d'aquests fets es va detenir el responsable del cultiu, que estava a l'interior del domicili en el moment de l'entrada, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric. El detingut, amb antecedents, passarà aviat a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de guàrdia de Cervera.