Comarques

Investiguen una jove lleidatana per maltractament animal

Marta Romera
  • octubre 7, 2022
  • 2 min read
Investiguen una jove lleidatana per maltractament animal

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient van denunciar penalment una dona, de 23 anys, com a presumpta autora d’un delicte de maltractament animal.

 

Els fets es remunten al passat 15 de setembre quan es va rebre un avís per la presència d’uns gossos abandonats a l’interior d’una casa del carrer de la Palma, de Vila-sana (Pla d’Urgell), així com d’una pudor molt forta que envaïa tot el carrer.

 

Els mossos es van desplaçar al lloc i, inicialment, van veure quatre gossos a l’interior del jardí d’una casa. Un cop dins van comprovar el mal estat i desordre en què es trobava el recinte i, a més, van localitzar dos gossos morts, un cadell i un adult. Un d’ells ja estava en un avançat estat de descomposició i presentava lesions compatibles amb mossegades.

Els mossos no van trobar ni aigua ni menjar a disposició dels animals i, amb col·laboració dels veïns, els en van facilitar, ja que feia dies que no s’alimentaven. De fet, tot apuntava que s’havien alimentat parcialment dels animals morts. Finalment, i gràcies a les gestions de l’Ajuntament del municipi, una entitat legalment habilitada es va fer càrrec dels gossos.

 

Arran aquests fets, la Unitat Regional de Medi Ambient va obrir diligències per tal de determinar qui n’era la persona responsable. Gràcies a les gestions practicades van contactar amb una dona que va reconèixer que vivia a la casa, però feia dies que no hi era i que, teòricament, una altra persona s’havia de fer càrrec de tenir cura dels animals, però no en va facilitar les dades.

 

Per tot això, el passat 28 de setembre la van escoltar en declaració com a presumpta autora d’un delicte de maltractament animal.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *