Mossos i Urbana busquen a l’agressor de cinc persones amb arma blanca al centre de Lleida

Mossos i Urbana busquen a l’agressor de cinc persones amb arma blanca al centre de Lleida| Laura Biela – Fotografia: Miki de Santiago

 

Cinc persones han resultat ferides aquest dilluns a la tarda per arma blanca en diversos punts de la ciutat de Lleida. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana busquen ara al presumpte agressor, un home d'uns 35 anys d'edat.

Els cinc ferits van ser traslladats en un primer moment a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, tot i que un d'ells va ser desplaçat posteriorment fins a la Vall d'Hebron a Barcelona. L'estat dels afectats que es troben al centre hospitalari de Lleida és el següent: la dona marroquina de 40 anys està a la UCI en situació estable dins de la gravetat; el sud-americà, de 26 anys, a la Unitat de Cirurgia en estat menys greu; el xinès, a la UCI, estable dins de la gravetat; i l'espanyol de 40 anys, a Cirurgia en estat menys greu.
 
Els fets
Dos dels apunyalaments han tingut lloc al Príncep de Viana. Dos més s'han produït al Passeig de Ronda i l'últim s'ha registrat a la Plaça del Treball. A la última víctima, un home paquistanès de 60 anys, l'agressor li va deixar clavat a l'esquena el ganivet amb els que havia ferit a la resta de persones. Aquest després d'ingressar a l'Arnau va tenir que ser traslladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona pel seu estat crític.
 
L'autor de les ferides no va intercanviar paraula amb cap de les víctimes, entre les quals no existeix relació aparent, segons ha informat el cap de la Regió de Ponent, Josep Lluis Rossell.
 
La descripció que s'ha donat del presumpte agressor és: de pell morena, pantaló curt verd, gorra fosca i samarreta de ratlles blava turquesa i blanca.
 
Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana treballen “amb els cinc sentits” per detenir a l'agressor. Fins al moment, s'han realitzar vàries identificacions, però encara no s'ha aconseguit detenir-lo.
 
Rossell ha fet una crida a la tranquil·litat ciutadana i ha demanat calma.