Sense Categoria

Investiguen la desaparició de droga dels magatzems de la seu central dels Mossos

LleidaDiari
  • octubre 9, 2018
  • 3 min read

Furgonetes dels Mossos sortint del complex central dels Mossos, a Sabadell. | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional, per ordre d'un jutjat d'instrucció de Sabadell, està investigant la desaparició de petites quantitats de drogues del búnquer d'Egara, la seu central dels Mossos d'Esquadra. Tal com avança 'La Vanguardia', el jutjat 5 de Sabadell investiga a vuit persones; cinc agents, una sergent i dos tècnics del cos per la falta de droga del magatzem on es guarden el decomisos mentre s'acaba la investigació i arrenca el judici. La droga intervinguda en les operacions és molt important per aportar-la com a prova durant els judicis contra els narcos que han estat detinguts en les operacions antidroga i si les quantitats no lliguen entre les que van entrar al dipòsit i les que en van sortir permet als delinqüents posar en dubte tota la investigació.

 

Han desaparegut entre desenes i centenars de grams de droga

El jutge que ha ordenat les investigacions va encarregar en un primer moment les diligències als Mossos d'Esquadra però ara ho ha donat a la Policia Nacional per complexitat de la investigació. Segons detalla 'La Vanguardia', les quantitats que han desaparegut són, segons la partida, entre desenes i centenars de grams. La Policia Nacional ja ha interrogat als vuit membres del cos per esbrinar si es tracta de robatori de la droga d'aquest magatzem d'alta seguretat o si d'una negligència en el control del búnquer de la droga de la seu central dels Mossos. Sigui com sigui, la situació és molt complicada i el jutge vol arribar fins al final per saber què ha passat.

 

La Policia Nacional, i sempre segons les fonts consultades per 'La Vanguardia', també ha de fer, per ordre del jutge instructor, un informe sobre el funcionament del búnquer de la droga d'Egara a més d'un reportatge fotogràfic. Amb tota aquesta informació es vol aclarir si es tracta d'una negligència per falta de control o hi hagut robatoris de droga. Els Mossos han activat els serveis jurídics per defensar els seus agents i tècnics ara per ara imputats en les investigacions del jutjat de Sabadell.

 

Màxims protocols de seguretat

Segons han explicat fonts dels Mossos, els controls d'aquests magatzems, com també els que guarden armes o d'altres productes d'alta seguretat confiscats als grups criminals que s'investiguen des de les àrees centrals de la policia catalana, tenen protocols molt clars per controlar qui i què hi entra o en treu. D'això en depenen moltes de les investigacions i els seus resultats positius quan els casos arriben a judici. Fonts no oficials dels Mossos han explicat a CatalunyaDiari que la investigació servirà per aclarir els fets i millorar, si cal, els protocols de control d'aquest tipus de materials.

 

Egara és la seu central dels Mossos d'Esquadra i està situada a Sabadell. En aquest gran edifici, un antic institut reconvertit ara en el complex central de la policia de la Generalitat, és on les unitats centrals dels Mossos tenen la seva seu. Des de les unitats d'investigació que treballen a tot Catalunya per combatre el narcotràfic com també les unitats d'ordre públic com la Brimo o el GEI, la unitat especial i d'assalt dels Mossos. En aquest edifici també hi tenen despatx el comissari en cap del cos, Miquel Esquius, i el director general de la Policia, Andreu J. Martínez.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *