Sense Categoria

Els Mossos estrenen jaquetes i gorres per fer serveis de paisà més visibles

Avatar
  • octubre 25, 2018
  • 3 min read

La jaqueta i la gorra que portaran des d'ara els Mossos d'Esquadra de paisà. | Guillem RS

 

Noves peces en la uniformitat dels Mossos d'Esquadra. Tal com pot avançar CatalunyaDiari, la policia catalana incorpora unes jaquetes i unes gorres que permetran als agents de paisà, quan sigui necessari, poder-se identificar amb més facilitat. Aquestes noves peces de roba que els agents tindran a la seva disposició, i que es repartirà a les unitats que, pel seu servei treballen de paisà, permetran, si arribat el moment cal, identificar-se millor davant dels ciutadans i també d'altres agents policials que estiguin treballant a la zona.

 

Un agent dels Mossos de Terres de l'Ebre amb la nova gorra posada.

Un agent dels Mossos de Terres de l'Ebre amb la nova gorra posada. | CatalunyaDiari.cat

 

Les gorres, que porten l'escut de la policia de la Generalitat davant i la paraula «policia» als dos costats en colors fluorescent, ja s'han començat a repartir i ja s'han pogut veure. Un agent de la Unitat d'Investigació de la regió de les Terres de l'Ebre la portava posada durant la intervenció de plantes de marihuana aquesta mateixa setmana. Les podran portar amagades a la butxaca i només posar-se-les quan vulgui deixar de ser discrets. Les jaquetes, que ja estan adjudicades i amb la selecció de talles feta, es començaran a repartir a partir del mes de desembre, segons han explicat fonts oficials dels Mossos a CatalunyaDiari.

 

«Policia» de color fluorescent a les noves jaquetes dels Mossos

Les jaquetes, com es pot veure en aquestes imatges que acompanyen l'article, poden ser d'ús de paisà, sense que es vegi res que identifiqui a l'agent com policia. Quan el mosso cregui que ha acabat la seva tasca de paisà o vulgui que tothom conegui la seva condició de policia, siguin ciutadans o altres policies intervinents a la zona, podrà aixecar dues solapes dels laterals que permetran veure una franja fluorescent amb la paraula «policia» i l'escut dels Mossos d'Esquadra, que també es podrà desplegar, a la butxaca davantera. A l'esquena, en gran, també podrà desplegar una franja que identificarà a l'agent com policia. La jaqueta és de color negre, de material tècnic i a l'interior porta una butxaca on portar els elements de comunicació com l'emissora policial.

 

La jaqueta amb la franja fluorescent sense desplegar, només amb l'escut visible.

La jaqueta amb la franja fluorescent sense desplegar, només amb l'escut visible. | Guillem RS

 

Amb la solapa amunt, es pot llegir «policia» a les noves jaquetes dels Mossos.

Amb la solapa amunt, es pot llegir «policia» a les noves jaquetes dels Mossos. | Guillem RS

 

Aquesta jaqueta, dissenyada per agents dels Mossos d'Esquadra, que ja ha estat testejada i que està llesta per sortir als carrers, és pionera a l'estat espanyol; cap altra policia té aquest tipus de material. Ningú amaga l'estil americà d'aquesta nova peça de la uniformitat de Mossos d'Esquadra, però tècnics consultats per CatalunyaDiari asseguren que permetran donar més seguretat als agents que treballin de paisà en cas d'un incident.

 

Elements de suport a les armilles i braçalets

La jaqueta i la gorra es facilitarà a les unitats que habitualment treballen de paisà; des dels agents d'Informació i Investigació fins als agents de la unitat de mediació, passant també pels agents que fan inspeccions administratives o els agents que s'encarreguen de la comunicació del cos. És una peça que es suma a dues més que ja tenen els policies, el braçalet i l'armilla.

 

Agents de paisà dels Mossos amb els braçalets, en una manifestació.

Agents de paisà dels Mossos amb els braçalets, en una manifestació. | NegreiVerd
Avatar
Sobre l'Autor

ACN

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *