Dimiteix el cap dels Mossos d’Esquadra, Ferran López

Ferran López, el fins ara cap dels Mossos d'Esquadra.

Ferran López, el fins ara cap dels Mossos d'Esquadra. | Cedida

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha acceptat aquest dijous la dimissió de l'actual cap dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, nomenat pel govern espanyol després de l'aplicació de l'article 155. Ara, el cos de policia quedarà en mans de dos comissaris molt pròxims al ja excap, Joan Carles Molinero i Miquel Esquius.

 

Un nomenament «temporal»

La renúncia de Ferran López ve motivada pel fet que el seu nomenament, el passat mes d'octubre, era «temporal i limitada al període que s'obria amb la nova dependència governativa». En aquest sentit, el Comissari va considerar que «la constitució d'un nou Govern a Catalunya», encapçalat pel president Quim Torra, posava «fi a aquesta temporalitat».

 

Ara, el conseller Miquel Buch haurà de designar la nova estructura de la policia, i buscar un substitut que accepti el càrrec. El que ja se sap és que el nou cap dels Mossos d'Esquadra no serà Josep Lluís Trapero, i és que tot i la voluntat del nou executiu català de restituir-lo, va deixar clar que no estava disposat a acceptar novament encapçalar el cos. 

 

L'excap destituït pel govern espanyol considera que tornar al capdavant dels Mossos seria un inconvenient per la seva situació de processat. Recordem que la magistrada Carmen Lamela va decidir imputar a Trapero presumptes delictes d'organització criminal i sedició, pels fets que van tenir lloc el mes de setembre davant la conselleria d'Economia, així com per la seva participació en el dispositiu policial del dia 1 d'octubre.