Els Mossos d’Esquadra detenen un home a Lleida per cinc robatoris violents

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Lleida, han detingut aquest dilluns un home, de 48 anys, veí de Lleida i de nacionalitat algeriana, com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència i intimidació.
 

Aquesta detenció és el resultat d'una investigació iniciada a principis de juliol arran una sèrie de robatoris tipus «cadener» on les víctimes eren senyores d'edat avançada.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Tot i que ja s'havien produït altres fets puntuals anteriorment, des de principis de juliol s'havia detectat un augment de les estrebades i amb característiques molt coincidents que apuntarien a un únic autor. 
 

En tots els casos les víctimes, amb edats compreses entre els 70 i els 90 anys d'edat, eren abordades per darrera, aprofitant que entraven al portal dels seus domicilis o en parades d'autobús en la zona propera entre la plaça Europa i la zona baixa de Prat de la Riba.

 

Els Mossos d’Esquadra detenen un home a Lleida per cinc robatoris violents

Els Mossos d'Esquadra detenen un home a Lleida per cinc robatoris violents | Mossos d'Esquadra

 

S'han conseguit retornar alguns elements

Tot apunta que seleccionaria les víctimes en la sortida de supermercats i les seguiria fins arribar a un punt més reservat per assalta-les. El lladre els arrencava la cadena violentament, produint lesions al coll en alguna de les víctimes, i fugia del lloc ràpidament. 
 

Amb la descripció facilitada per víctimes i testimonis i, donada la concentració en una zona de la ciutat, els investigadors van poder tenir una descripció molt acurada de l'autor dels fets i van determinar que era client habitual d'alguns establiments comercials propers.

 

Paral·lelament divendres passat una patrulla de la Guàrdia urbana va identificar un home al carrer Alcalde Porqueres que coincidiria plenament amb la persona investigada. Finalment aquest dilluns al matí els mossos van detenir al presumpte autor dels fets, un home de 48 anys, amb domicili al carrer Riu Éssera. Un cop detingut es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili on els agents van recollir roba i altres elements identificatius que també van ser reconeguts per denunciants i testimonis.
 

El detingut ja tenia antecedents

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions ja que en el decurs de la investigació van tenir coneixement que s'haurien produït altres fets no denunciats i algunes temptatives. A més se li va recuperar un collar amb un cor amb tres noms que no coincidiria en cap dels denunciats fins aquest moment.

 

El detingut, amb antecedents, passarà properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.