Alerta: Detingut a Catalunya per adoctrinament terrorista amb intenció d’atemptar

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Empuriabrava (Alt Empordà) com a presumpte autor d'un delicte d'autocapacitació i adoctrinament terrorista. La investigació va començar a finals de maig amb la localització d'una granada de la Guerra Civil en un domicili d'Empuriabrava.

 

En aquell moment, els agents del TEDAX van recollir l'artefacte i el van analitzar. Els investigadors van identificar les persones que havien ocupat el domicili i la que havia adquirit la granada, així com altres armes blanques i una arma de foc simulada, i van constatar que l'home es trobava en un avançat procés de radicalització amb convicció i el propòsit d'atemptar.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els Mossos van establir un dispositiu que va culminar el 2 de setembre amb la detenció de l'investigat, que ha ingressat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE), pendent d'un procediment d'expulsió per seguretat nacional.

 

L'actitud de l'home s'havia tornat més agressiva

Durant la investigació, els agents van concloure que l'actitud de l'home s'havia tornat més agressiva. També, que havia canviat l'aspecte físic, feia manifestacions a favor d'organitzacions terroristes gihadistes i fins i tot havia expressat la intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar a països en conflicte.

 

A més, van detectar que el detingut consumia i compartia material de contingut gihadista, majoritàriament relacionat amb el martiri. Els investigadors van constatar com el detingut s'havia altament radicalitzat, s'havia adherit als postulats ideològics de l'organització terrorista i n'havia interioritzat els missatges. També difonia de forma massiva missatges gihadistes i animava altres persones a cometre accions violentes.

 

Vigilància exhaustiva

La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de Madrid. Mentre ha durat la investigació, l'home ha estat sotmès a una vigilància exhaustiva per part de la Comissaria General d'Informació del cos policial. Els Mossos demanen que si algú té indicis o sospites relacionats amb terrorisme que alerti a la policia perquè faci les comprovacions a través del telèfon 937 285 220 o el correu electrònic mossos.terrorisme@gencat.cat.