Foto: La policia troba més de 400 plantes de marihuana en una nau de l’Urgell

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana en una nau industrial de Bellpuig (Urgell) i n'han detingut els seus responsables, un home i una dona, de 64 i 57 anys, i un home de 21 anys que va ser sorprès per la policia a l'interior de la nau.

 

La investigació es va iniciar a principis de juliol i aquest dimarts els agents van entrar a la nau on hi van trobar 473 plantes de marihuana en avançat estat de creixement, a més d'estris i material fitosanitari per afavorir el cultiu de les plantes. Els detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric han passat aquest dijous a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a principis del passat mes de juliol, quan la policia va tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana 'indoor' en una nau industrial situada al carrer Montsec de Bellpuig. Els investigadors també van comprovar que la nau investigada disposava d'aparells d'aire condicionat en funcionament tot i no tenir activitat comercial. A més, hi havia un alt consum d'energia i des de l'exterior es notava olor a marihuana.

Imatge d'una plantació de marihuana

Desmantellen un cultiu amb 473 plantes de marihuana en una nau industrial de Bellpuig | Mossos

 

Entrada i perquisició a la nau investigada

Agents dels Mossos van realitzar dimarts al matí una entrada i perquisició a la nau investigada on hi van trobar, en dues estances, dues plantacions de marihuana amb 473 plantes en avançat estat de creixement. A més, també van localitzar material fitosanitari i altres estris per afavorir el cultiu de marihuana en espais tancats, com làmpades, aparells d'aire condicionat, ventiladors i temporitzadors, entre altres objectes. També van comprovar que la instal·lació elèctrica de la nau estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució general.

 

Durant l'actuació policial es va detenir un home de 21 anys que estava a l'interior de la nau en el moment de l'entrada. L'endemà els investigadors van detenir un home i una dona, de 64 i 57 anys, que serien els responsables de la plantació i que estarien en procés de compra de la nau des de feia uns mesos. La detinguda va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria. Els detinguts han passat aquest dijous a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera.