Els Mossos d’Esquadra alerten dels perills de les xarxes socials: «No te la juguis!»

Imatge d'alerta dels Mossos d'Esquadra | Twitter

Sempre s'ha dit que les xarxes socials són una arma de doble tall. Ben utilitzades, són eines extremadament útils, que ens poden servir com a font d'informació i de comunicació sense límits. La capacitat de Facebook per mantenir-nos connectats amb amics i familiars o d'Instagram per poder mostrar les nostres aficions o hobbys, en són grans exemples.

 

També és destacable altres xarxes internacionalment conegudes com a Linkedin, que ens permet comunicar-nos des de la perspectiva laboral amb treballadors i empresaris que puguin estar interessats en la nostra figura o Twitter, on podem gaudir d'una font d'informació continua i instantània, que ens permeti estar totalment actualitzats del que passa en el dia a dia.

 

No obstant això, l'ús no és l'òptim. Els Mossos d'Esquadra han fet un crit d'alerta: «A les xarxes socials, no tot és el que sembla. No te la juguis!», mostra un text, acompanyat d'una imatge d'una noia amb una pantalla. «Si reps una invitació d'amistat o un MD recomanem evitar donar informació personal si no el coneixes físicament o saps que és qui diu ser», afegeix el cos de seguretat, en una publicació a Twitter.

 

Les xarxes socials tenen perills amagats

Les xarxes socials tenen perills amagats | ypublico.com

Els perills de les xarxes socials

Per a tots els usuaris d'aquestes eines, és important ser conscients que aquestes tenen grans perills dels quals hem d'estar alertats. És extremadament senzill crear un compte fals a qualsevol plataforma, motiu pel qual, de no estar previnguts, existeix la possibilitat que ens contactin amb el nom d'una persona, la qual realment no és la que ens està parlant.

 

La luz de la pantalla de los ordenadores es perjudicial para la vista

Els joven han d'estar alerta a l'hora d'utilitzar les plataformes | Cedida

 

Per això, és important no acceptar automàticament qualsevol proposta d'amistat o de conversa que ens aparegui, doncs en moltes ocasions es pot tractar d'una enganyifa. És important, abans de prendre qualsevol decisió, qüestionar-se si la persona que ens parla o contacta efectivament pot estar darrere d'aquest usuari, per tal d'evitar-nos ensurts innecessaris.

Precaucions i consells

Una de les maneres de confirmar-ho, quan veiem una sol·licitud estranya, és preguntar directament qui és la persona que ens l'està enviant. En cas de ser algú conegut, és important trucar-lo, per tal de corroborar la història, doncs així podríem evitar tant ser víctimes d'un compte fals, com a la vegada impedir que a una altra persona li creïn amb el seu nom, el qual no controla.

 

 

De la mateixa manera, pels menors, és important tenir el control de les seves plataformes. Com a pares, hi ha l'obligació de vigilar l'administració de les seves eines i com a fills, és necessari preguntar qualsevol dubte als adults, per tal d'evitar entrar en problemes. Les xarxes tenen múltiples perills, però si n'estem alerta, el seu ús pot ser d'infinita ajuda.