Els Mossos faran cent controls de trànsit aquest cap de setmana

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat per aquest cap de setmana una campanya massiva de controls de trànsit després que aquest novembre 12 persones hagin mort en accidents, el doble que el mateix mes del 2019 (l’any que s’agafa de referència perquè la mobilitat dels dos anteriors està molt marcada per la pandèmia). Els Mossos d’Esquadra faran cent controls al conjunt de les carreteres, amb vehicles logotipats i altres que no, sobretot per denunciar l’excés de velocitat i la conducció imprudent. 

També s’incrementaran els radars de velocitat, es faran controls específics a l’AP-7 i hi ha vols programats de l’helicòpter de Trànsit. Elena ha demanat “extremar la prudència” i ha recordat que “cada víctima és una tragèdia”.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En declaracions als mitjans de comunicació aquest divendres, el conseller Elena ha fet una crida a la prudència davant l’alta sinistralitat d’aquest novembre. Fins a data d’avui, 12 persones han perdut la vida en un accident de trànsit a les carreteres de Catalunya, entre les quals un vianant, tres motoristes i una ciclista. Només en les últimes 24 hores, tres persones han mort a l’asfalt.  

Davant aquest augment de la sinistralitat, Interior ha decidit intervenir amb més mesures per mirar de reduir la sinistralitat i ha anunciat més de cent controls aquest cap de setmana a tot el territori. Els Mossos es desplegaran amb controls estàtics i mòbils i també operarà l’helicòpter del Servei Català de Trànsit (SCT).

Els Mossos vigilaran el comportament en la conducció en vies amb afluència de ciclistes i l’excés de velocitat, entre altres infraccions i imprudències. Trànsit també instal·larà més radars en diversos punts de la xarxa viària i hi haurà controls específics a l’AP-7.

A més, la setmana que ve, el SCT es coordinarà amb Mossos d’Esquadra i les policies locals de diversos municipis en una campanya de controls a camions i furgonetes.

Quant als motoristes, dimecres que ve hi ha prevista una activitat d’educació per a la mobilitat segura en una botiga especialitzada per sensibilitzar un col·lectiu que és dels més vulnerables a la carretera.

«Les causes tenen nom i cognom i som nosaltres mateixos», ha advertit Elena, acompanyat pel director del SCT, Ramon Lamiel. El conseller ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors, sobretot en l’excés de velocitat i en les distraccions.