Sense Categoria

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una nova estafa de ‘WhatsApp’

Avatar
  • octubre 21, 2018
  • 2 min read

Els Mossos alerten sobre una nova estafa de 'WhatsApp'. | CatalunyaDiari.com

 

'Whatsapp' forma part del nostre dia a dia. Cada vegada, però, és més habitual trobar-nos tota mena d'estafes a través de la xarxa i, per això mateix, els Mossos d'Esquadra alerten ara sobre un nou cas de frau en línia a l'aplicació. Es tracta d'una nova estafa que busca suplantar el nostre compte de 'Whatsapp' per així poder descobrir les dades crucials de la memòria de la nostra aplicació.

 

La seqüència del frau és la següent: un dels nostres contactes —sense saber-ho— ens escriu un missatge on ens demana que li enviem un codi que ens arribarà SMS després de només uns segons. D'aquesta manera, els 'hackers' es fan amb la nostra identitat, bloquejant el nostre compte de 'WhatsApp'.

 

 

Berga, Igualada i Solsona, víctimes de l'estafa

És per aquest mateix motiu, doncs, que els Mossos d'Esquadra han posat en relleu les característiques i els efectes de l'engany. L'estafa esmentada, de fet, s'ha registrat a Igualada, amb un total de 10 casos; a més de Berga, on sumen dos casos, i a Solsona, on una persona ha estat víctima d'aquest perillosíssim muntatge.

 

La 'app' permitirá borrar los mensajes ya enviados.

El nou frau ens bloqueja el compte i sostreu gran part de les dades emmagatzemades a la memòria de l'aplicació. | Cedida

 

«No piquis, no li passis», alerten els Mossos en alertar-nos que hem de fer cas omís al missatge. I és que les conseqüències del furt poden ser devastadores, robant-nos tota mena de dades personals i utilitzades en contra de la nostra voluntat.        

 

 

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *