Moren quatre noies de Cambrils en un accident al Marroc

Foto d'arxiu d'un accident

Foto d'arxiu d'un accident | Redacció

 

El passat 27 d'octubre, van morir quatre veïnes de Cambrils en un accident de trànsit entre dos vehicles a l'àrea de Nador, al Marroc, segons informa El Mundo.  En aquest sentit, hi ha una altra víctima en estat crític, però en el millor dels casos, quedarà paraplègica. Aquest dijous, 8 de novembre, gairebé dues setmanes després dels fets, està previst que arribin els cossos a Barcelona.

 

Moren unes veïnes de Cambrils en un accident de trànsit

A falta de confirmació oficial per part de les ambaixades de tots dos països, quatre veïnes de Cambrils han mort en un gravíssim accident de trànsit a Ras-al Mawar, dins l'àrea de Nador, al Marroc. En aquest sentit, una col·lisió frontal entre dos vehicles a l'entrada de la ciutat de Ras Al-water, a la carretera de la costa que porta a Nazur. A més de les víctimes mortals, una altra noia està en estat crític a l'hospital, però, en els millors dels casos, quedarà paraplègica. Fonts pròximes a una de les famílies d'una de les víctimes, assegura que hi ha més morts de nacionalitat marroquina a conseqüència del xoc.

 

Les noies havien anat a la platja per menjar uns plats típics de marisc de la zona i tornaven a recollir les seves bosses a l'hotel de Nador, on s'havien allotjat des que van arribar de Catalunya. Les víctimes eren veïnes del barri residencial de Vilafortuny, dins del terme municipal de Cambrils i viatjaven amb freqüència al Marroc, fent una barreja de visita turística i de tasques de cooperació per pal·liar la pobresa del país. De fet, ja tenien el bitllet per poder tornar-hi al desembre.

 

Després de gairebé dues setmanes de l'accident, s'espera que els cossos de les víctimes arribin aquest dijous, 8 de novembre, a Barcelona. A més, les famílies no van saber els fets fins al dimarts, 30 d'octubre, tres dies després de l'accident mortal al Marroc. Tanmateix, la informació és mínima, ja que només se'ls hi està donant a la família i, ni l'Ajuntament de Cambrils ni el Consolat del Marroc a Tarragona, tenen la informació contrastada. 

 

Els familiars de les víctimes tenen assistència permanent de l'Ambaixada espanyola i es van desplaçar la setmana passada fins al país veí pel reconeixement de les víctimes. Els fets van succeir a causa de l'alta velocitat dels vehicles en una maniobra arriscada, quan un d'ells va iniciar un avançament i no va poder tornar al seu carril.