Mor una vaca en quedar atrapada dins d’una torre elèctrica a Catalunya

Una vaca ha mort en quedar atrapada en una torre elèctrica, pendent de muntar, en uns camps de pastura a Perafita, al Lluçanès.

 

El ramader propietari de l'animal, Romà Pladevall, ha denunciat la “deixadesa” de la companyia elèctrica, que fa més de 15 dies que tenia la infraestructura, a mig muntar, als terrenys. Dissabte passat l'animal va entrar per la part més ampla de la torre i després no en va poder sortir.

 

El ramader porta des de diumenge intentant comunicar-se amb Endesa perquè retirin l'animal i la torre elèctrica del mig dels camps. Segons han informat fonts de la companyia a l'ACN, és previst que al llarg d'aquest dimarts es comenci el muntatge.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Segons ha explicat el ramader, Romà Pladevall, en els darrers dies s'han començat a renovar diverses torres elèctriques a Perafita. Prèviament a la seva instal·lació, les torres s'han anat muntant als terrenys «sense cap senyalització». Aquest cap de setmana en quedava una, on va quedar atrapat l'animal.

Mor una vaca en quedar atrapada dins d’una torre elèctrica a Catalunya

Mor una vaca en quedar atrapada dins d'una torre elèctrica pendent de muntar a Perafita | LleidaDiari.cat

 

La vaca va entrar dins de la torre per la part més ampla

La vaca va entrar dins de la torre per la part més ampla, però, fer-se estreta, va quedar atrapada, i va acabar morint. Des de diumenge ha intentat contactar amb Endesa, però fins a aquest dimarts no ha obtingut resposta. «Ha calgut denunciar-ho a les xarxes socials perquè em fessin cas», es queixa.

 

Fonts d'Endesa han explicat a l'ACN que han tingut coneixement de la mort de l'animal aquest mateix dimarts al matí. Segons relaten, estava previst colomer la torre elèctrica el dia 23 de juny, però les fortes pluges que van caure van impedir-ho.

 

Per això, les feines es van ajornar fins al 6 de juliol, tot i que des d'Endesa expliquen que, arran de l'accident, aquest mateix dimarts es desplaçaran fins al lloc per retirar l'animal i la torre.

 

Des d'Endesa expliquen que en les darreres setmanes estan duent a terme tasques de millora i de renovació de les instal·lacions al Lluçanès per millorar el servei als abonats. Segons la companyia elèctrica, la renovació d'aquestes torres no és un procés immediat, ja que s'han de transportar desmuntades i requereixen un procés de muntatge.