Mor un bomber del parc de la Seu en patir un accident d’escalada a Astúries

Els Bombers, en arxiu

Els Bombers, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Tragèdia a Astúries. Un Bomber originari de Cal Rosal a la comarca del Berguedà i treballador del parc de la Seu d'Urgell, de 43, va morir el passat dijous, 13 de setembre, a l’Hospital Universitari Central d’Astúries, a Oviedo, després de patir un accident mentre escalava en una zona pròxima a la capital espanyola.

 

Marc Sabata, membre del parc de Bombers de la Generalitat de la Seu d'Urgell, va patir ferides de consideració al cap en caure d’una alçada d’uns 15 metres. L’avís sobre el succés es va rebre a les 11.06 hores del passat dilluns 10 de setembre i un helicòpter medicalitzat asturià es va personar a la zona del succés, a la cara oest de la via Murciana de l’Urriellu.

 

Un cop va ser dalt de l'helicòpter, el bomber català va ser ràpidament traslladat a l’hospital esmentat, on arribaria al voltant de la una del migdia, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida

 

Un rescat que va resultar molt complicat

L'operació de rescat del bomber català per part dels seus companys asturians va ser molt complicada, ja que l'accident es va produir en una zona que impedia l'accés i l'evacuació amb la grua de l'aeronau.

Imatge del moment del rescat del bomber català

Imatge del moment del rescat del bomber català | Servei d'Emergències Principat d'Astúries

 

L'equip de rescat asturià va haver d'instal·lar un passamà i una línia de seguretat. Quan van tenir instal·lat tot el sistema, van descendir uns 50 metres amb el bomber ferit immobilitzat a la llitera, fins a una zona segura on, uns minuts després, l'helicòpter va poder desplegar la seva grua i uns 20 o 30 metres de cable i procedir a l'evacuació del berguedà. 

 

Dol entre els companys i a la comarca 

La mort de Marc Sabata, que a més de sentir passió per la seva professió era un amant de l'escalada, ha fet que molts companys de feina però també veïns de la comarca hagin mostrat moltes de condol a la seva família.