Mor la popular locutora lleidatana, Mary Bometón

La locutora lleidatana Mary Bometón ha mort aquest divendres 17 de març, a l’edat de 76 anys. Des de la seva incorporació com a locutora a Ràdio Popular de Lleida (ara Cadena COPE) el 1963, amb només 17 anys, Mary Bometón esdevé una de les veus més emblemàtiques de les ones lleidatanes durant tres dècades.

Tècnica de radiodifusió en l’especialitat d’emissions i produccions, Mary Bometón assumeix la direcció i realització de diferents programes musicals, informatius, culturals i socials com ara ‘La Comarca en la radio’, ‘Per una millor convivència’, ‘Micròfon obert als oients’ o ‘Nosotras’; tots ells a Ràdio Popular on treballa fins al 1989.

Entre 1993 i 1994, realitza la desconnexió local a Lleida del programa ‘Días de radio’ d’Antena 3; i, posteriorment, s’incorpora a Onda Cero Lleida com a promotora i realitzadora de tres programes emblemàtics com són ‘Gent Gran’, que impulsa durant deu anys amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Lleida i la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC); el magazín local ‘Lleida Viva’; i ‘Dones d’avui’, pel qual rep el reconeixement de l’Institut Català de les Dones (ICD) que la distingeix amb el Premi Carmen Kurtz.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més del Premi Carmen Kurtz de l’ICD, Mary Bometón és guardonada en nombroses ocasions. El 1997 fou nomenada ‘Lleidatana Exemplar’ per l’Associació de Veïns del Barri de Santa Teresa de Lleida; i el 2008, la UGT li atorga el ‘Premi a la trajectòria professional en la Comunicació’. També l’Associació d’Empresàries, Directives i Professionals (FUNDE Lleida) la distingeix com a ‘Dona Emblemàtica, per la seva trajectòria Professional, Social i Humana, el 2013.

 

Dona i lleidatana compromesa

Mary Bometón col·labora al llarg de la seva vida amb diferents iniciatives solidàries promogudes per associacions i col·lectius del territori, vinculats a la salut de les persones. Responsable de comunicació i relacions externes de la Fundació ADESMA (Associació Demència Senil i Malaltia d’Alzheimer) fins a la seva mort; també va ser voluntària de Catalunya Contra el Càncer des dels seus inicis. Membre de la junta provincial de l’aeccLleida, el 2008 assumeix la responsabilitat de l’àrea de Relacions Externes.