Mor un nen aixafat per una calaixera d’Ikea

Calaixera Malm d'Ikea | Ikea

 

Un nen de 2 anys ha mort a Califòrnia, els Estats Units, després de ser aixafat per un moble d'Ikea mentre dormia la migdiada, segons ha informat 'Fox News'. Es tracta del vuitè menor que ha mort des de 2014, quan dos nens van perdre la vida de la mateixa manera en caure'ls damunt la còmoda model Malm, que pel que sembla estava mal ancorada a la paret. Després del succeït, la multinacional va llançar un advertiment a tots els clients que havien adquirit aquest moble per insistir en la importància d'ancorar la còmoda a la paret de forma correcta, per evitar així noves tragèdies i, a més, va enviar un kit d'ancoratge a la paret a tothom.

Quan va morir el tercer nen, Ikea va optar per retirar fins a 29 milions de còmodes del mercat americà, encara que aquest model va continuar estant a la venda a diversos països, entre ells Espanya. Els responsables d'Ikea a Espanya han comunicat que el moble és «totalment segur» sempre que es respectin les instruccions de muntatge pas a pas. Així mateix, han assegurat que aquí no ha passat cap accident d'aquest tipus, per la qual cosa no hi ha cap risc si se segueixen els passos indicats. 

 

Encara que aquest vuitè nen va perdre la vida el mes de maig, no ha estat fins ara que s'ha donat a conèixer, moment en què un responsable d'Ikea ha explicat en declaracions al mitjà americà 'ABC News' els resultats de la investigació, que van determinar que el petit va morir perquè el moble no s'havia ancorat de forma correcta. «Aquest moble s'ha de fixar a la paret amb el dispositiu antibolcada que inclou, per evitar que bolqui», va sentenciar. A més del kit que es va oferir, Ikea també va llançar una campanya a la seva pàgina web perquè es respectin i compleixin els passos a seguir i les mesures de seguretat.