Mor Montse Oliva, la periodista lleidatana delegada d’El Punt Avui a Madrid

Imatge de Montse Oliva

Imatge de Montse Oliva | Twitter

 

La delegada d'El Punt Avui a Madrid, Montse Oliva, ha mort aquest dissabte a la nit víctima d'una malaltia detectada fa poques setmanes. La periodista tenia 52 anys i en feia 19 que treballava a la capital espanyola, sobretot fent seguiment de l'actualitat política. Diversos polítics han expressat el seu condol a través de la xarxa. Nascuda a Torà (Segarra), Oliva va començar la seva carrera professional al diari lleidatà La Mañana i posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va treballar en diversos mitjans de comunicació fins que fa 20 anys es va incorporar a la redacció del diari Avui, posteriorment El Punt Avui, on ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional. Actualment també col·laborava en diversos mitjans, com RAC1. Residia a Madrid amb la seva família i era especialment coneguda en l'àmbit polític. De fet, era membre de l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP). El Punt Avui ha expressat el seu «més profund» condol a la família.

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat el «llegat de bon periodisme» que deixa Oliva, «que cal agrair i reconèixer», i ha traslladat «una abraçada als companys d'El Punt Avui i a la seva família». El diputat d'ERC Joan Tardà ha transmès el condol a la família i ha expressat «l'agraïment a la benvolguda Montse per l'estima i la professionalitat» amb què els va tractar. El compte oficial del Congrés dels Diputats a Twitter també ha tingut un record per a la periodista: «Deixes un buit irreemplaçable a la sala de premsa del Congrés. Han estat una gran periodista i una gran companya. La nostra estima a la teva família i amics. Fins a sempre, estimada Montse Oliva».

 

També s'hi ha referit l'exvicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha qualificat Oliva de «magnífica professional» i «excel·lent personal». El compte de Twitter del PSOE també ha enviat el seu condol a la família, amics i companys d'Oliva: «Ens deixa una gran professional i notarem el seu buit en la tasca del dia a dia». El diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà ha qualificat Oliva de «persona extraordinària i excel·lent periodista». «Tenia caràcter i ironia, és a dir, humanitat», ha afegit, tot destacant que fa un mes que va publicar el seu últim article.