Mor un jove de Tàrrega de 26 anys fent barranquisme a Benasc

Un jove de Tàrrega de 26 anys va morir aquest diumenge a la tarda fent barranquisme al barranc d'Eriste, a Benasc (Osca). Segons el grup de rescats de muntanya de la Guàrdia Civil de Benasc al jove se li va quedar atrapat un peu en una pedra després de saltar en una tolla. El corrent d'aigua li va impedir incorporar-se i les persones que anaven amb ell no podien arribar al lloc on es trobava perquè l'espuma produïda per la caiguda no en permetia la visibilitat.

 

La Guàrdia Civil va mobilitzar un helicòpter fins al lloc dels fets amb especialistes de muntanya i també un metge. Finalment no es va poder fer res per salvar-li la vida i una vegada localitzat el cadàver se'l va treure del lloc i posteriorment se'l va traslladar fins a Benasc.

 

Els companys no van poder fer res per salvar la vida del jove excursionista

Alguns d'aquests accidents de muntanya es produeixen quan l'excursionista va sol, per tant, és impossible que ningú el pugui socórrer. En aquesta ocasió, el jove de Tàrrega anava acompanyat d'altres excursionistes que estaven fent el barranc igual que ell. No obstant això, els companys no van poder fer res per salvar-li la vida, ja que l'espuma que generava l'aigua després de la seva caiguda feia impossible que la resta de persones poguéssin veure on es trobava el cos del jove.

 

La important tasca de la Guàrdia Civil

En aquest sentit, tal com es veuen a les imatges que han fet públiques des de la Guàrdia Civil d'Osca, un operari és l'encarregat de baixar fins al lloc on ja es trobava el cadàver del jove de Tàrrega. Finalment, ajudat per l'impuls de l'helicòpter, van poder salvar el cos i traslladar-lo fora de l'aigua, tot i que ja sense vida. Els fets van tenir lloc al barranc d'Eriste, en una coneguda zona de Besasc, a Osca.