Sense Categoria

Mor el propietari del grup lleidatà Vall Companys, líder de la producció porcina a Espanya

LleidaDiari
  • octubre 21, 2015
  • 2 min read
Mor el propietari del grup lleidatà Vall Companys, líder de la producció porcina a Espanya

Mor el propietari del grup lleidatà Vall Companys, líder de la producció porcina a Espanya| EP – Fotografia: Jorfe

 

El propietari del grup Vall Companys, Josep Vall Palou, ha mort aquest dimarts als 66 anys després d'una llarga malaltia. L'empresari, que havia reorganitzat el seu grup d'empreses a través d'Inversions Fenec, era propietari d'una companyia fundada el 1965 que factura 1.300 milions d'euros i té 2.100 granges associades a tot el territori estatal.

Vall Companys va iniciar la seva activitat amb la compra de la farinera La Meta a Lleida dedicant-se a les farines panificables i aprofitant els subproductes per fabricar els seus primers pinsos amb la primera experiència d'integració en una granja de porcs, creant un model per a tot el sector.
 
Instal·lada al polígon El Segre de Lleida, l'empresa va començar en els anys seixanta la seva activitat en el sector avícola per consolidar la integració ramadera que li donava bons resultats en el porcí.
 
El 1977 va adquirir Gepesa, fàbrica de pinsos de Vici de 1980 a 1990 va créixer en volums i va iniciar el seu negoci de medicaments amb Mevet i va continuar la seva expansió per tot l'Estat amb la incubadora avícola Pondex i la compra de Agroturia a València en 1993.
 
La verticalització arribaria després amb la incorporació d'escorxadors de porcí i boví Patel, de Vic; Càrnies Frivall, de Conca; Frimancha, de Valdepeñas, sales d'especejament d'aus Costa (Girona) i Torrent (Barcelona).
 
El grup va créixer amb una nova fàbrica de pinso i un centre d'inseminació artificial de porcí de Agrocesa (Valladolid) i va fer un salt en la verticalització avícola amb la compra dels actius de la multinacional francesa Doux a Espanya.
 
En els últims cinc anys ha fet el salt al producte final amb la construcció d'una nova fàbrica de pinso en Ejea dels Cavallers (Saragossa) i importants remodelacions dels escorxadors avícoles Avidel i Avigal.
 
En aquesta última etapa ha potenciat l'elaboració d'elaborats i la comercialització de pernils i paletes de Duroc i Ibèric.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *