Sense Categoria

Mor el primer vedell a Ramaderia Pifarré

LleidaDiari
  • novembre 12, 2015
  • 2 min read
Mor el primer vedell a Ramaderia Pifarré

Mor el primer vedell a Ramaderia Pifarré| Redacció – Fotografia: Ramaderia Pifarré

 

Ramaderia Pifarré ha perdut aquest dijous al matí el primer vedell, des de la situació de bloqueig. Segons les indicacions del veterinari responsable de l’explotació ramadera, l’animal, que va patir una deficient alimentació durant els cinc primers dies de bloqueig, va emmalaltir per una baixada de defenses que ha derivat en problemes respiratoris i afectacions pulmonars. El veterinari segueix tractant un grup de 32 vedells que estan en una situació similars.

Els Pifarré han informat aquest mateix dijous a l’empresa propietària de la finca Partida Caparrella número 114 perquè obri l’accés a la granja que comunica amb el camí municipal Serra de Canyelles. Novament, han advertit que encara hi ha una peça de formigó que segueix obstaculitzant el pas i dificultant que l’empresa Hermanos Echevarría C.B. (recollida de cadàvers) pugui realitzar la seva tasca tal com indica l’informe del DARP amb data del 19 de setembre de 2015, on especifica que s’han de treure els cadàvers pel perill de difusió de malalties infeccioses i que podrien provocar l’activació d’un pla sanitari d’emergència (llei 8/2003 de sanitat animal, article 7 apartat F).
 
Fa pocs dies, la regidoria de Promoció i Gestió de l’hàbitat urbà i rural i la sostenibilitat va remetre un informe realitzat per tècnics municipals, en el qual especificava que la via de servei d’ADIF no és apte per la circulació de vehicles de gran tonatge, com és el cas concret dels camions de recollida de cadàvers. “En breu, presentarem a la justícia aquest informe perquè ens seguim trobant en una situació de gran indefensió i demanarem a les autoritats judicials que prenguin mesures per desbloquejar l’únic accés pel qual pot funcionar amb normalitat Ramaderia Pifarré”, han apuntat els propietaris.
 
Així mateix, davant de la urgència i bloqueig al qual estan sotmesos, també han demanat l’empara de la justícia perquè fins al proper 17 de febrer de 2016, data en que l’Audiència Provincial de Lleida té prevista la resolució del cas, “quedi aquest pas centenari lliure de manera provisional”.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *