La Montsec Ultra Trail, 110 quilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu amb la Vall d’Àger com a eix

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la 6a edició de la Montsec Ultra Trail (MUT), que se celebrarà els dies 20 i 21 d’abril a la Vall d’Àger i que ofereix com a novetat l’estrena d’una distància, la Mitja Marató. La presentació ha comptat amb la presència del diputat Eloi Bergós; de Lluís Ardiaca, alcalde d'Àger; Dani Delgado, director de la cursa; i Joan Queralt, membre de l'staff de voluntaris. En la seva intervenció, Eloi Bergós ha destacat el suport total de la Diputació de Lleida a una cita que «fomenta l'esport i el territori», en aquest cas amb un entorn tan privilegiat «com és la Vall d'Àger».

La Montsec Ultra Trail, 110 quilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu amb la Vall d’Àger com a eix

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

Dani Delgado ha tingut un record per a les víctimes de l'esllavissada del Castell de Mur, que són de Sant Esteve de la Sarga, un dels termes per on passa la MUT, i ha destacat la internacionalització de la prova, amb participants de països com ara França, Anglaterra, Romania, Itàlia, Dinamarca o Andorra, destacant entre ells dos representants de la selecció russa de curses de muntanya. En total, la cita aplegarà 300 participants.

  

 

 

Enguany, a les distàncies clàssiques de la prova, que són l'Ultra Trail, de 110 quilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu, i la Marató, de 46 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu, s'hi afegeix l'esmentada Mitja Marató, de 21 kilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Un menú, doncs, força variat i basat en una proposta que implica oferir carreres competitives per camins i senders de mitjana i alta muntanya de la zona del Montsec, sempre potenciant uns valors i una ètica sustentats en la responsabilitat ecològica i la solidaritat, el respecte cap a la natura, els corredors, els voluntaris, els patrocinadors i el públic. Cal recordar, a més, que l'Ultra és una prova extremadament exigent que es desenvolupa sota la modalitat de semiautosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns.

 

Per aquests motius, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i experiència en aquest tipus de proves. Com és habitual, l'activitat començarà divendres a les 22.00 hores des del punt més emblemàtic d'Àger, la col·legiata, des d'on sortirà la MUT. L'endemà al matí, a les 9.00 hores, arrancaran des del mateix lloc la Marató i la Mitja Marató, que és una prova ideal per poder gaudir del Montsec sense tanta exigència, ja que per a l'Ultra hi ha un màxim de 27 hores per completar-la, mentre que per a la Marató el topall és de 12.00 hores. El centre d'operacions i punt d'arribada comú serà, com és habitual, el Càmping d'Àger. Podeu trobar més informació de la cursa a: http://montsecultratrail.com/.