A Montse Mínguez «li faria il·lusió» ser la nova alcaldessa de Lleida

 

Montse Mínguez

Montse Mínguez | Redacció – Fotografia: Miki de Santiago

 

Àngel Ros ja és oficialmlent nou embaixador d'Espanya a Andorra i, ara, a la Paeria, hi falta gent. Una vegada es publiqui en el BOE el nomenament de Ros, l'alcaldessa accidental de l'Ajuntament de Lleida i fins ara primera tinent d'alcalde, Montse Mínguez, haurà de convocar un ple, en el qual, Ros presenti la seva dimissió. A banda, des de la Federació del PSC a Lleida, hauran de decidir qui serà el substitut de Ros. Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, primera i segon tinent d'alcalde de la Paeria, respectivament, són els noms que sonen amb més força, no obstant això, encara s'haurà d'esperar per a saber-ho del cert.

  

  

En aquest sentit, i segons ha avançat aquest divendres Europa Press, a Mínguez «li faria il·lusió» ser la primera alcaldessa socialista de Lleida. A més a més, va dir que, “tinc experiència i aconseguir ser la primera alcaldessa socialista de Lleida és tot un repte”. Tot i això, afirma, «el que és important és el PSC, que els militants parlin i que puguem mantenir l'alcaldia de Lleida». Per la seva banda, Larrosa ja va dir fa uns dies que ell estava a disposició del partit. Així doncs, els lleidatans hauran d'esperar uns dies per saber qui serà el nou o nova alcaldessa de la ciutat.

 

 

 

  

En les pròximes hores doncs, un cop sigui efectiu amb la publicació del Reial Decret al BOE, el paer en cap haurà de renunciar a l'alcaldia així com a l'acta de regidor de la Paeria. Segons algunes fonts, està previst que Ros presenti la seva renúncia aquest mateix dissabte per escrit, un cop surti publicat al BOE. També està previst que la Paeria celebri un Ple per donar compte de la renúncia de Ros, en un termini màxim de deu dies, tot i que to apunta que sigui durant la propera setmana. Aquesta sessió estarà presidida per Montse Mínguez, primera tinent d'alcalde, que esdevindrà alcaldessa en funcions. Un ple que servirà també per a que Joan Queralt, número 9 de la llista del PSC, prengui possessió com a nou regidor de la Paeria. Queralt va presidir durant els dos primers anys d'aquest mandat la Comissió de l'Horta.