Montse Bergés, nomenada com a nova delegada territorial del Govern a Lleida

El Govern ha nomenat aquest dimarts Montse Bergés com a delegada territorial a Lleida en substitució a Bernat Solé, inhabilitat per la seva participació com a alcalde d’Agramunt en l’organització de l’1-O. La dirigent republicana ha assenyalat que es fixa com a objectiu prioritari «treballar pel desplegament de l’Agenda Rural com a eina de repoblament» del territori i, al mateix temps, «col·laborar de manera proactiva en la transformació feminista que està liderant el departament». Finalment, ha agraït «la confiança dipositada» per part d’Esquerra i de l’executiu català. Bergés ha indicat que inicia aquesta nova etapa fent un «especial reconeixement» a Solé, ja que creu que ha estat inhabilitat «de manera totalment injusta i arbitrària».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La nova delegada del Govern a Lleida també ha expressat que fa extensiu el reconeixement a totes les persones exiliades i represaliades per lluitar per la llibertat del país. Bergés ha explicat que agafa aquest relleu amb la voluntat de «donar continuïtat als projectes engegats al llarg d’aquest any i mig», sobre els quals, ha dit, ha pogut treballar al costat de Solé. En aquest sentit, ha detallat que tots ells «es caracteritzen per treballar de manera transversal amb tots els departaments, administracions i agents implicats per donar impuls a les terres de Lleida i oportunitats a tota la ciutadania».

 

Montse Bergés, nascuda a Lleida l’any 1967, és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera professional en la docència, la gestió ambiental i la planificació de projectes. També ha treballat en política municipal a l’Ajuntament de Lleida i, des del 2001 fins ara, exercia de cap de l’oficina del delegat del Govern a Lleida. Anteriorment, era coordinadora de polítiques municipals del gabinet de l’alcaldia a La Paeria, entre els anys 2019 i 2021.

De 2007 a 2011, Bergés va ser membre de diversos consells d’administració i comissions informatives del consistori lleidatà com ara l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) i l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), entre d’altres. Entre els anys 2003 i 2007 va ser regidora delegada de Comerç, Consum i Turisme a l’Ajuntament de Lleida i presidenta del Patronat de Turisme i de l’Institut Municipal de Mercats i Consum. La delegada també ha treballat de professora col·laboradora en l’àmbit de les TIC a la Universitat Oberta de Catalunya així com de docent de secundària en l’àmbit científic i matemàtic. A més, té experiència com a tècnica i consultora ambiental en projectes d’eficiència energètica i d’impacte ambiental d’obres hidràuliques, entre d’altres.