Montgai Màgic arriba aquest cap de setmana amb una vuitantena d’espectacles

Imatge d'arxiu de Montgai Màgic | LleidaDiari.cat

 

Montgai Màgic acollirà del 5 al 8 d'octubre més de vuitanta espectacles programats es desenvoluparan en una dotzena d'escenaris distribuïts per tot el poble. A aquest xifra, cal afegir-hi els que puguin oferir els mags que arribin a darrera hora en aquesta localitat de la Noguera i que actuïn malgrat no figurar en el programa, atès que Montgai Màgic sempre està obert a aquestes propostes, segons ha explicat Jaume Gilabert, alcalde Montgai, que ha destacat aquest dimecres que enguany el certamen se centrarà en «la màgia còmica». En aquest sentit, Xavi Pérez, director del certamen, ha afegit que dissabte i diumenge, «sempre coincidiran un mínim de quatre propostes per tot el poble, i en alguns moments podran arribar a ser vuit o nou». Tot i que el gruix del certamen arribarà el dissabte i el diumenge, Montgai Màgic tindrà dues jornades prèvies que serviran per obrir boca i que ja són una tradició.

 

Aquest dijous ja comença el festival amb una sessió de màgia amb Màgia Pym, adreçada a uns 300 escolars de la comarca, i el divendres, amb màgia solidària amb Magicolandia, pel col·lectiu ALLEM, una agrupació d'entitats socials, sense ànim de lucre, dedicades a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat. El programa seguirà el dissabte i el diumenge amb màgia al carrer durant tot el dia, tallers infantils de màgia amb l'AMIL i espectacles de tota mena que culminaran amb una conferència i gala de cloenda a càrrec del cubà Raúl Camaguey, tercer premi mundial de màgia al carrer, que oferirà 'Magia, Caribe y sol', un espectacle en què els objectes apareixen del lloc menys pensat i sorprenent, amb jocs de cartes i anelles xineses, amb bon humor i diversió per a tots els públics. 

 

Camaguey serà un dels convidats especials d'aquesta edició juntament amb Enric Magoo, que oferirà l'espectacle inaugural de Montgai Màgic. Es tracta de 'Franky', un xou de màgia teatralitzada que va atorgar el tercer premi mundial de màgia còmica a un mag que ha obtingut tota mena de reconeixements internacionals. L'espectacle estrella de Montgai Màgic serà, però, el que portarà Arturo el Grande, que presentarà 'Por primera vez consecutiva', un xou de format més petit, amb la participació dels espectadors i l'humor habitual d'un artista que sempre crea una atmosfera molt peculiar. 

Organitzat per l'AMIL, l'Ajuntament de Montgai i Amics de la Màgia, amb el suport de la Diputació de Lleida, aquest certamen va nàixer l'any 2009 amb la finalitat de promocionar els artistes i companyies que es dediquen a la màgia. Els participants provenen d'arreu de l'Estat espanyol i alguns també de l'estranger, i són tant artistes debutants o novells com d'altres de ja consagrats. Per al poble de Montgai, la fira ha suposat una important promoció, no només en el sector de la màgia, sinó també per tots els visitants que arriben atrets per aquests espectacles.