Sense Categoria

El monitor de l’Institut Gili i Gaya acusat d’enviar fotos eròtiques a alumnes accepta un any de presó

LleidaDiari
  • octubre 6, 2021
  • 4 min read
El monitor de l’Institut Gili i Gaya acusat d’enviar fotos eròtiques a alumnes accepta un any de presó

El monitor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d'enviar fotos eròtiques a dues alumnes entre el 2016 i el 2017, ha acceptat aquest dimecres 1 any de presó per 2 delictes contra la llibertat sexual i 1 any de llibertat vigilada.

 

L'home no haurà d'entrar a la presó, ja que les parts han acordat suspendre'n l'ingrés amb la condició que no torni a delinquir en 2 anys. Les dues noies no han demanat cap indemnització i l'home només s'ha hagut de fer càrrec de les costes judicials. Segons els fets, considerats ja provats, l'home enviava fotografies a través d'un grup de missatgeria al mòbil anomenat 'Orgia', que compartia amb una estudiant d'aquest institut de primer de Batxillerat, de 16 anys, i una altra de quart d'ESO, de 15.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'advocat da l'AMPA del centre, Enric Rubio, valora satisfactòriament que la sentència hagi estat condemnatòria, ja que els fets van ser «molt greus». Rubio considera «intolerable» el comportament del monitor i recorda que l'institut ja el va acomiadar quan es van fer públics els fets i que no el tornarà a contractar.

El monitor de l’Institut Gili i Gaya acusat d’enviar fotos eròtiques a alumnes accepta un any de presó

El monitor de l'Institut Gili i Gaya de Lleida acusat d'enviar fotos eròtiques a dues alumnes accepta un any de presó | LleidaDiari.cat

 

Ha reconegut que enviava a les noies fotos d'ell nu

L'home, J. M. M. M., de 39 anys, ha reconegut que enviava a les noies fotos d'ell nu, comentaris de caràcter sexual i insinuacions. La Fiscalia demanava inicialment 3 anys de presó per dos delictes contra la llibertat sexual, però en el judici de conformitat celebrat aquest dimecres a les 10h al penal 1, ha acordat rebaixar la pena a 1 any de presó (6 mesos per a cadascun dels dos delictes).

 

Concretament, l'home ha estat condemnat a un any de presó per un delicte de caire sexual recollit a l'article 183bis del codi penal i que contempla penes d'entre sis mesos i dos anys de presó per a aquelles persones que, amb finalitats sexuals, faci partícips o faci presenciar a menors de 16 anys actes de caràcter sexual. El pacte contempla doncs el mínim de 6 mesos per cadascuna de les dues víctimes.

 

Tal com ha explicat Rubio, l'acusat feia dotze anys que treballava com a monitor de biblioteca a l'institut Gili Gaya l'any 2018 i el van contractar com a auxiliar administratiu, una feina que el feia coincidir amb moltes alumnes del centre menors d'edat, d'entre 15 i 16 anys, que anaven a la biblioteca.

 

La sentència ja és ferma

La sentència, que ja és ferma, recull que l'acusat va crear un grup de WhatsApp amb diverses alumnes que tenia com a finalitat l'intercanvi de llibres. Tot i això, al cap de poc temps, l'home va canviar el nom del grup a 'Orgia' i hi va col·locar una fotografia de contingut explícitament sexual d'un noi i tres noies.

 

El 6 d'agost de 2017 l'acusat va enviar un missatge per Instagram a una de les alumnes del centre a qui veia habitualment per la biblioteca en què li deia 'estàs molt sexi' i li preguntava 'qui li havia fet la foto' per després comentar-li que 'quina llàstima que no pogués ser-hi'. A més, li va enviar una fotografia en què se li podia veure amb el penis en erecció sota el pantaló, que s'havia fet a la mateixa biblioteca del centre.

 

Aquesta conducta es repetia amb altres alumnes menors d'edat. A una noia de 15 anys, per exemple, el 29 d'agost de 2016, li va enviar una fotografia del que semblava el seu penis amb una espelma i un text que deia «aquí tens el teu regal, l'any que ve més gran si vols».

 

Al WhatsApp del grup va enviar també una fotografia amb el seu membre amb el text «què us sembla? Si penso en vosaltres creix més» i altres comentaris de caràcter sexual. Concretament, a la menor de 15 anys, li escrivia coses com «imagineu-vos què passaria si m'enviéssiu fotos dels vostres pits» i els hi feia insinuacions per si volien quedar amb ell o anar a casa seva.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *