Mònica Lafuente serà la candidata del PSC al Congrés per Lleida després d’imposar-se a Víctor Orrit

Mònica Lafuente serà la candidata del PSC al Congrés per Lleida després d’imposar-se a Víctor Orrit| Text i fotografia: ACN

 

L'exdiputada al Parlament Mònica Lafuente serà la cap de llista del PSC per Lleida a les pròximes eleccions al Congrés del 20 de desembre. S'ha imposat al seu rival a les primàries, l'exalcalde de Tremp Víctor Orrit, per 278 (62%) vots a 157 (35%). En total, han votat un total de 447 militants d'arreu del territori lleidatà.

La candidata al Congrés, Mònica Lafuente, ha apuntat que “la meva tasca en aquesta campanya i més enllà, siguin quins siguin els resultats electorals, serà seguir treballant per les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran, fent arribar la seva veu i les seves necessitats a Madrid”. Lafuente ha avançat també que “en cas de ser elegida diputada, la meva prioritat seran el sector agroalimentari i el del món rural, que són els principals sectors de l'economia a les nostres terres, però també cabdal per al país, però que tant els governs de CiU com del PP han anat arraconant”. Com a prioritat, Lafuente ha afirmat també que “cal recuperar l'agenda i les emergències socials com a centre del debat i l'acció política, que en els anys dels governs de dretes han desembocat en la pràctica desaparició dels serveis i drets a les persones”.
 
L'assemblea de Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran celebrada aquest dijous ha servit també per determinar les persones que conformen la resta de la llista socialista, després que aquells militants que així ho desitgessin haguessin comunicat la seva voluntat de forma part de la candidatura. Ara, la comissió nacional de llistes completarà la llista per Lleida al Congrés i al Senat. Pel que fa al Senat, encapçalarà la llista Paco Boya.