Sense Categoria

Monedes de col·lecció de dos euros que poden arribar a valer 3.000 euros

Avatar
  • novembre 17, 2018
  • 4 min read

Monedes de dos euros de col·lecció que poden arribar als 3.000 euros | arxiu 

 

L'entrada en vigor de l'euro l'any 2002 va suposar el fi de les pessetes a Espanya, el que va suposar una gran notícia per als col·leccionistes de monedes, que van augmentar les seves possibilitats de trobar edicions personalitzades i limitades amb les quals poder ampliar el seu catàleg.

 

En un primer moment, el món de la numismàtica es va centrar en la venda de pessetes antigues i altre monedes que s'havien utilitzat a Europa al llarg dels anys. Ara, amb aquell mercat esgotat, els col·leccionistes de monedes centren el seu interès en les monedes de dos euros.

 

Monedes de 2 euros, el nou tresor dels col·leccionistes de monedes

Tot i que la gran majoria portem aquestes monedes a la nostra cartera, és molt complicat que alguna d’elles formi part del grup reduït que tant estan buscant els col·leccionistes de monedes. Tot i això, no està de més revisar la nostra cartera per si resulta que en tenim alguna d’aquestes, ja que el seu valor ronda entre els 20 i els 3.000 euros, dependent del país d’origen.

 

Un altre factor important a tenir en compte és la particularitat de l’edició. La gran majoria d’aquestes monedes de dos euros són d’edicions commemoratives o especials i són molt difícils de trobar perquè són limitades, motiu pel qual els col·leccionistes arriben a pagar tants diners. A continuació fem un repàs d’aquestes peces amb el valor més alt:

 

Mònaco (2007)

Es tracta de la joia de la corona de les monedes de dos euros, sent la més ben valorada amb diferència. Aquesta peça, fabricada amb els millors materials en honor a qui va ser princesa del país, Grace Kelly, es pot arribar a trobar en venda a ‘Ebay’ per un preu de 2.899 euros.

 

Moneda de dos euros de Mónaco

Moneda de dos euros de Mònaco | cedida 

 

Vaticà (2005)

Molt allunyada de la moneda monegasca s'hi troba una edició fabricada a la Ciutat del Vaticà l'any 2005 i que s'ha revalorat amb el temps, arribant a tenir un valor de 300 euros. Només se'n van encunyar 100.000 exemplars i commemora la Jornada de la Joventut celebrada aquell any a Colònia, Alemanya, i que va ser la primera presidida pel Papa Benet XVI.

 

Moneda de dos euros del Vaticano

Moneda de dos euros del Vaticà | cedida

 

Xipre (2008)

Una altra de les monedes més buscades pels col·leccionistes està encunyada a Xipre i hi apareix a la seva creu el símbol de l''Ídol de Pomos', una figura de l'Antiguitat. En aquest cas, és difícil saber-ne el valor exacte que té en l'actualitat, tot i que podria rondar els 200 euros, atès que només se'n van arribar a fabricar 90.000 còpies.

 

Moneda de dos euros de Chipre

Moneda de dos euros de Xipre | cedida

 

San Marino (2004)

Encara que aquest país no pertany a la Unió Europea, sí que es va adherir a l'euro igual que ho va fer Andorra. De fet, a San Marino es troba una de les monedes més buscades, la que es va encunyar en commemoració de l'historiador Bartolomeo Borghesi. Per ella es poden arribar a pagar 190 euros.

 

Moneda de dos euros de San Marino

Moneda de dos euros de San Marino | cedida

 

 

Espanya (2009)

També a Espanya es va encunyar una de les monedes de dos euros més buscades pels col·leccionistes. Es tracta de la que es va fabricar l’any 2009 per commemorar l’aniversari de la Unió Econòmica i Monetària i que, per un defecte, compta amb les estrelles més grans de l’habitual. La seva tirada va ser inferior als 100.000 exemplars i pot arribar a tenir un preu de 60 euros.

Moneda de dos euros de España

Moneda de dos euros d'Espanya | cedida

 

Malta (2011)

Per acabar, tanca aquesta llista una de les monedes de dos euros que més s'ha revalorat en poc temps, encara que el seu valor no arriba a ser tan alt com en els casos anteriors. Es tracta d'una moneda encunyada l'any 2011 a Malta en commemoració de les primeres eleccions que van tenir lloc al país l'any 1849. Se'n van fabricar 430.000 unitats i actualment tenen un valor de 20 euros.

 

Moneda de dos euros de Malta

Moneda de dos euros de Malta | cedida
Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *