Articles

La moneda virtual que recompensa el reciclatge s’estén a més punts de Catalunya

  • maig 18, 2019
  • 2 min read

Reciclar tindrà recompensa a més punts de Catalunya | Arxiu

 

La prova pilot duta a terme recentment als municipis de Fontcoberta i Banyoles, al Pla de l’Estany, consistent en recompensar els usuaris que reciclen envasos amb monedes virtuals ha estat un èxit i s’estendrà a més zones de Catalunya al llarg d’aquest 2019. Concretament, aquest estiu es durà a terme la mateixa prova a Granollers (Vallès Oriental), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Igualada (Anoia), mentre que a finals d’any també s’estendrà a tot el Pla de l’Estany.

 

Amb el nom de ‘Reciclos’, aquesta moneda virtual funciona a través d’una aplicació mòbil amb què l’usuari ha de posar uns unes etiquetes QR a les bosses de la brossa d’envasos i escanejar-les amb l’aplicació abans de llençar-les al contenidor groc. Si es confirma que l’usuari ha reciclat correctament, se l’obsequia amb una moneda virtual ‘Reciclos’ que pot gastar en participacions de números de loteries, rifes o aportacions a ONG de la zona.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquesta iniciativa ha estat dissenyada per l’empresa Blue Room amb el suport d’Ecoembes, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany. El seu èxit fa preveure una aplicació permanent en un futur, tot i que aquesta fase encara queda lluny. La primera fase del projecte va concloure el mes de febrer amb un total de 4.434 bosses escanejades a Banyoles i Fontcoberta.

 

 

Més projectes col·lectius

Més enllà de poder bescanviar la moneda virtual per recompenses individuals, en aquesta nova fase de la prova pilot també es podran fer aportacions a projectes locals col·lectius encara per concretar, així com poder col·laborar amb ONG de la zona, tal i com es feia en la primera fase.

 

També et pot interessar…

 

 

Sobre l'Autor

Xavi Segura

Xavi Segura Lorrio. Licenciado en periodismo en la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y especializado en meteorología en el Centro de Investigación Aplicada en Hidrometeorología (CRAHI) de la UPC. Ha trabajado como meteorólogo en RAC1 y 8TV, entre otros, y también ha sido corresponsal por el Diario Ara, Ràdio4/RNE o agencia EFE, entre más medios. Actualmente es el responsable de El Tiempo en España, canal de meteorología de España Diario   Mi Linkedin | Mi Twitter | Mi E-mail de contacto

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.