Participa: Busquen la millor mona de Catalunya

Ja estan obertes les inscripcions de la segona edició del concurs professional ‘La millor Mona de pasqua de Catalunya’. Un certamen, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, que se celebrarà el proper 6 de març al Centre Cultural La Farinera del Clot a Barcelona.

La convocatòria s’obre a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Es podran presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional o l’ou de xocolata.

Amb aquesta segona edició es proposa tornar a reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina, i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya.

Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.

El jurat estarà format per professionals xocolaters, pastissers, forners i s’ampliarà també el vot popular. Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador al primer, segon i tercer premi de mona tradicional i primer, segon i tercer a la categoria d’ou de xocolata. Tots els guanyadors rebran un ‘pack de receptes premium’, vídeos online professionals de la Baking School Barcelona Sabadell amb Yohan Ferrant, a triar entre el pack de fleca i brioixeria.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Totes les mones presentades en acabar el certamen, a fi d’evitar el malbaratament alimentari, seran lliurades a l’Hospital Sant Joan de Déu i concretament al projecte La Casa de Sofia.

Les peces s’hauran de presentar a la sala principal del Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837,Barcelona) el dilluns 6 de març entre les nou i les onze del matí. La valoració de les peces per part del jurat es farà el mateix dia a partir de les 12.00 hores. El veredicte del premi serà el mateix 6 de març a les dos de la tarda en un acte de lliurament de premis.

Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h. del divendres 3 de març al web http://www.lamillormonadepasqua.es/ omplint el formulari de participació. Les bases del concurs i informació del certamen també podran consultar-se a la pàgina web i per xarxes socials @lamillormonadepasqua.

El concurs compta amb l’esponsorització principal de Blanxart Professional Chocolate, empresa líder fabricant i distribuïdora de cacau, xocolata i derivats, Debic, productors lactis per a professionals i Fills de Moretó, mestres fariners des de 1884 i Utilcentre, proveïdor d’utensilis i maquinària especialitzada, amb la col·laboració de Calidulce, Dasler i Pressing, entre d’altres. També amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Pastissers de Girona.