
Ja estan obertes les inscripcions de la segona edició del concurs professional ‘La millor Mona de pasqua de Catalunya’. Un certamen, organitzat per l’agència de màrqueting gastronòmic Sr y Sra Cake, que se celebrarà el proper 6 de març al Centre Cultural La Farinera del Clot a Barcelona.
La convocatòria s’obre a pastissers, xocolaters i mestres flequers sempre que tinguin un punt de venda. Es podran presentar a qualsevol de les dues categories del concurs: la mona tradicional o l’ou de xocolata.
Amb aquesta segona edició es proposa tornar a reconèixer la qualitat de les tradicionals mones de Pasqua elaborades amb un suau brioix rodó, anomenada també Cristina, i que van començar a fornejar-se a inicis del segle XV a Catalunya.
Segons la tradició, aquest dolç arrelat a la Setmana Santa, havia de tenir tants ous com anys tenia l’infant a qui anava destinat. Amb els anys, aquests han passat a incorporar la figura de la xocolata i fins i tot a ser representats totalment per aquest ingredient, amb mesures, formes i colors diversos. Rere la tradicionalitat d’aquesta celebració, floreixen noves iniciatives de joves pastissers i xocolaters que li donen una volta a aquest producte i ho adapten a les tendències gastronòmiques i socials.
El jurat estarà format per professionals xocolaters, pastissers, forners i s’ampliarà també el vot popular. Com a premi, s’obsequiarà un trofeu guanyador al primer, segon i tercer premi de mona tradicional i primer, segon i tercer a la categoria d’ou de xocolata. Tots els guanyadors rebran un ‘pack de receptes premium’, vídeos online professionals de la Baking School Barcelona Sabadell amb Yohan Ferrant, a triar entre el pack de fleca i brioixeria.

Totes les mones presentades en acabar el certamen, a fi d’evitar el malbaratament alimentari, seran lliurades a l’Hospital Sant Joan de Déu i concretament al projecte La Casa de Sofia.
Les peces s’hauran de presentar a la sala principal del Centre Cultural La Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837,Barcelona) el dilluns 6 de març entre les nou i les onze del matí. La valoració de les peces per part del jurat es farà el mateix dia a partir de les 12.00 hores. El veredicte del premi serà el mateix 6 de març a les dos de la tarda en un acte de lliurament de premis.
Les inscripcions estan obertes i s’efectuaran fins a les 20h. del divendres 3 de març al web http://www.lamillormonadepasqua.es/ omplint el formulari de participació. Les bases del concurs i informació del certamen també podran consultar-se a la pàgina web i per xarxes socials @lamillormonadepasqua.
El concurs compta amb l’esponsorització principal de Blanxart Professional Chocolate, empresa líder fabricant i distribuïdora de cacau, xocolata i derivats, Debic, productors lactis per a professionals i Fills de Moretó, mestres fariners des de 1884 i Utilcentre, proveïdor d’utensilis i maquinària especialitzada, amb la col·laboració de Calidulce, Dasler i Pressing, entre d’altres. També amb el suport de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i el Gremi de Pastissers de Girona.