El món dels càmpings se cita a Lleida

El saló Innocamping aplegarà una nodrida representació del sector del càmping, amb la presència de directius de diverses associacions i federacions catalanes i de la resta de l'Estat, a més de representants d'algunes de les cadenes de càmpings més importants d'Espanya i França.

 

La 5a edició d'Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure) tindrà lloc, juntament amb la 21a edició de Municipàlia (Fira Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals) del 19 al 21 d'octubre en el recinte de Fira de Lleida.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Han confirmat ja la presència a Innocamping representants de l'Associació de Càmpings d'Alacant, Associació de Càmpings d'Andalusia, Associació de Càmpings de Barcelona, Associació de Càmpings de Castelló, Associació de Càmpings de Lleida, Associació de Càmpings de la CCAA Valenciana, Associació de Càmpings d'Euskadi, Associació de Càmpings de La Rioja, Associació de Càmpings de València, Associació de Càmpings de Muntanya i Pirineu Català, Associació de Càmpings de Tarragona, Càmpings de Girona i Confederació de Càmpings del Mediterrani. Igualment, destaca la presència de representants de cadenes de càmpings tan importants com els grups Marjal i Sènia, o els francesos Capfun i Sandaya.

 

Els tres eixos principals d'aquesta edició d'Innocamping

Els tres eixos principals d'aquesta edició d'Innocamping seran l'àrea d'exposició; la jornada Innocamping 2021, que se celebrarà el dia 20 d'octubre sota el títol de 'Com reduir la dependència del turisme estranger: nous segments de clientela de proximitat', i el sopar de gala, que tindrà lloc el mateix dia al Parador del Roser de Lleida. Igualment, Fira de Lleida, en col·laboració amb els expositors del saló, oferirà als assistents a la jornada un dinar en l'espai 'Camping Lounge' habilitat expressament al recinte firal.

 

El temes a tractar en la jornada tècnica, que tindrà lloc al Saló de Congressos del Palau de Vidre i que ja registra la inscripció de 170 persones, són 'Glamping: via d'entrada de nous clients als càmpings', 'Teletreball en un càmping: on treballar millor que en contacte amb la natura?', 'L'experiència dels hotels: com han desenvolupat noves ofertes per captar clients de proximitat', 'Pet-friendly: clients amb mascotes, un col·lectiu cada vegada més nombrós', 'Wheelchair friendly: càmpings accessibles per a tothom', 'Mobilitat elèctrica: com adaptar el càmping a una clientela creixent', 'El neocampista: un nou perfil de client per als càmpings' i 'Nous models de negoci, nous models d'assegurances'.

El món dels càmpings se cita a Lleida

El món dels càmpings se cita a Lleida | LleidaDiari.cat

 

Moment clau per a celebració del saló

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, constata que enguany Innocamping pot ser especialment interessant per a les empreses expositores, considerant que «aquest és un moment clau, ja que el saló comptarà amb nombrosos professionals de sector, directores i propietaris de càmpings que, després del llarg període de crisi sanitària que ha posposat possibles actuacions de millora, d'una banda, i després de l'auge espectacular que ha registrat el sector durant aquest estiu, de l'altra, estan decidits a realitzar Importants compres i inversions en els seus establiments».

 

Oró afegeix que «les dates de Innocamping coincideixen amb el final de la campanya d'estiu dels càmpings, el moment idoni per planificar i adquirir tots aquells equipaments que seran necessaris de cara a la temporada que ve».

 

Els sectors presents a Innocamping i Municipàlia són els de les energies renovables, enllumenat públic, tecnologies de la informació, neteja, medi ambient, mobiliari urbà, jardineria i espais verds, prestacions de serveis, seguretat i vigilància, senyalització, tractaments d'aigües, residus, control d'accés i automatismes, vehicles de servei, etc.

 

Enguany destaca l'oferta d'instal·lacions fixes per a càmpings (bungalous, mobil-homes), un sector que segueix guanyant pes entre els clients de càmpings, així com d'equipaments per a piscines, àrees lúdiques infantils, instal·lacions esportives i altres. Innocamping ha esdevingut un punt de trobada de referència per als professionals del món del càmping de tot el país, tant per la varietat de l'oferta d'equipaments que presenta com pel fet que el saló és un fòrum de seguiment de l'evolució del mercat a curt i mitjà termini.