Mollerussa treu a concurs el servei de neteja viària

L'Ajuntament de Mollerussa portarà a l'aprovació del Ple ordinari d'aquest dijous l'expedient de contractació del servei de neteja viària que surt a concurs per un import de 433.160 euros l'any, similar a l'actual, i amb una vigència de tres anys, prorrogables dos més. La previsió és que es pugui adjudicar durant el mes d'octubre perquè entri en vigor al novembre, segons ha explicat aquest matí l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

 

La licitació ha suposat una revisió del contracte actual pel que fa a horaris, freqüències i serveis complementaris, segons ha afegit el primer edil, el qual ha dit que a finals d'any es preveu licitar també el servei de neteja d'equipaments amb la qual cosa el 2023 estaran operatius, juntament amb el de jardineria que l'Ajuntament torna a prestar amb gestió directa, els tres grans contractes de serveis.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Pel que fa a la neteja viària, el plec de clàusules inclou el llistat de vehicles i de recursos humans a aportar per la concessionària i detalla els serveis bàsics a prestar entre els quals hi ha la neteja de la zona on es fa el mercat setmanal cada dimecres així com els específics entre els quals s'inclou, entre altres, el buidatge de les 8 papereres intel·ligents que hi ha al municipi en el marc d'un programa pilot i les 40 que es preveu instal·lar en els pròxims mesos.

Imatge del servei de neteja de Mollerussa

Mollerussa treu a concurs el servei de neteja viària | LleidaDiari.cat

 

Altres punts de l'ordre del dia del Ple ordinari

Altres punts de l'ordre del dia del Ple ordinari, que serà retransmès en directe com sempre per Ràdio Ponent, són tres modificacions puntuals del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el primer dels quals se centra en correccions tècniques de contradiccions detectades en la redacció que afecten la zona de l'avinguda de la Fira i d'una travessia del carrer de Tarragona. Una segona afecta la requalificació en equipament d'una parcel·la privada contigua a la Salle per tal que el centre escolar pugui ampliar-se.

 

Quant a la tercera modificació, fa referència a la dispensa de reserva de places d'aparcament en edificacions existents en zones on els baixos dels edificis són locals comercials, principalment al nucli històric i la zona més perifèrica a aquest. L'objectiu és que si es construeix fins a sis pisos de nova creació hi haurà una exempció de reserva d'aparcament. No obstant això, quan el nombre de pisos construïts sigui superior a sis caldrà contemplar aquesta reserva en un màxim de 200 metres de distància.

 

Rehabilitació d'un segon pis per a emergències socials fruit d'una donació

També es portarà a l'aprovació del Ple dues modificacions de crèdit per imports de 25.191 euros i 38.684, respectivament. En el cas de la segona, una de les partides de 9.000 euros correspon a la rehabilitació d'un pis al Grup Jaume d'Urgell, que recentment ha passat a formar part de la Borsa d'Habitatge de l'Ajuntament fruit de la donació de la seva propietària per tal que sigui destinat a emergències socials per a atenció a famílies, infants o joves vulnerables, segons ha explicat Solsona, el qual ha dit que amb aquest ja són dos els pisos d'aquestes característiques que té a disposició el consistori per poder donar sortida a necessitats d'habitatge puntuals per raons d'urgència. En aquesta modificació de crèdit també inclou una partida de 24.000 euros derivada de la necessitat de revisar els contractes de lloguer de solars per a estacionament públic.