Sense Categoria

Mollerussa tindrà al 2018 uns «pressupostos històrics» de més de 15 milions

Avatar
  • novembre 28, 2017
  • 3 min read
Mollerussa tindrà al 2018 uns «pressupostos històrics» de més de 15 milions

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, mostrant una gràfica de l'evolució del pressupost municipal | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Mollerussa comptarà l'any 2018 amb un pressupost de 15.792.832 euros, un 25% més que el d'aquest 2017. Segons l'alcalde Marc Solsona es tracta d'un «pressupost històric» que mai havia estat tan elevat en els darrers anys en què els comptes inicials havien oscil·lat entre els 11 i 12 MEUR i mai s'havia superat la xifra dels 15. Aquest increment es deu, principalment, a la partida d'inversions que és de 2,9 MEUR, la major part dels quals – prop de dos milions – es destinen al Pla de barris que ha d'executar les obres del centre urbà. Això no obstant, l'alcalde ha destacat que tots els capítols del pressupost incrementen, sobretot també el de polítiques socials, amb un 62%. Els pressupostos es debatran al Ple del proper dijous i comptaran amb el suport de la majoria absoluta del PDeCAT al consistori a l'espera del posicionament que adoptaran la resta de forces polítiques.

De la partida d'inversions del pressupost prop de dos milions es destinaran a les obres de Pla de barris que han de reformar diversos carrers i places del centre de la ciutat. Als comptes d'aquest 2017 el consistori ja hi va incorporar una partida de 2 milions d'euros per al pla d'inversió d'aquestes obres del centre també. Solsona ha destacat que quan s'acabi d'executar tot el Pla de barris tota l'obra acabada ha d'estar pagada.

 

A les inversions també s'hi inclou la millora d'un eix viari important de la ciutat, el carrer Prat de la Riba, pressupostat en 270.000 euros. Així mateix, es destinaran, entre d'altres, 22.000 euros a la pavimentació del pavelló del 125è aniversari de la Fira de Sant Josep; 10.000 euros per completar el circuit de càmeres de videovigilància a diferents instal·lacions municipals com la pista d'atletisme de Parc de la Serra; i 300.000 euros a la creació i construcció de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) al mateix edifici consistorial.

 

L'equip de govern inclou als pressupostos el manteniment de projectes com la candidatura dels Vestits de Paper a patrimoni mundial de la Unesco; el forfet d'activitats d'aventura; el projecte Smart Lab; i els 700.000 euros de pressupost anual per a Fira de Mollerussa. Així mateix, Marc Solsona ha destacat l'increment en el 62% de la partida de polítiques socials amb nous programes com el 'No et quedis a casa', adreçat a la gent gran; o a les famílies amb infants vulnerables. L'Ajuntament un signat un conveni amb el consell comarcal que suposa un increment de 122.000 euros per afavorir aquestes polítiques que suposa la contractació de més personal amb un segon educador social.

 

Un 31,5% dels prop de 15,8 milions d'euros del pressupost es destina al capítol de personal, que puja un 7,7% vers l'inicial de l'any 2017; un 37,19% a despesa corrent (un 7,2% més que el 2017); un 18,6% a inversió; i un 9,96% a l'amortització del deute, situat en 1,5 milions d'euros. Han quedat exclosos dels comptes la inversió per a l'edifici de Cal Duch i la digitalització d'una sala de cinema al Centre Cultural. Aquest darrer projecte està pendent, segons l'alcalde, d'un Pla de digitalització que ha de desenvolupar el Departament de Cultura però que ara està congelat per l'aplicació de 155.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *