Mollerussa recupera la Marxa de les Torxes per la Independència

Mollerussa recuperarà el dissabte 10 de setembre la Marxa de Torxes per la Independència que recorrerà els carrers i places de la capital del Pla.

 

La marxa tornarà al format tradicional després de dos anys marcats per les mesures de contenció i prevenció del virus de la Covid-19. Al 2020, en plena onada expansiva del virus es va realitzar una plantada simbòlica de torxes a la plaça de l'ajuntament, i en la passada edició, es va realitzar una concentració estàtica a la mateixa plaça.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Marxa de les Torxes

Mollerussa recupera la Marxa de les Torxes per la Independència | LleidaDiari.cat

 

Enguany, els músics i cantaires per la llibertat arrencaran l'acte a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de l'1 d'octubre, davant del teatre l'Amistat de Mollerussa. Posteriorment, amb el suport dels Diables ARF de Mollerussa, es farà l'encesa de Torxes que començarà a la manifestació reivindicativa que recorrerà diversos carres i places del municipi fins a arribar de nou al punt d'inici, on hi haurà la lectura del manifest de la Marxa de Torxes.

 

El recorregut anirà acompanyat de la música tradicional i festiva

Com cada any, el recorregut anirà acompanyat de la música tradicional i festiva dels Grallers i Grallers del Casal Popular l'Arreu. L'acte finalitzarà amb un sopar popular a la plaça de l'1 d'octubre.

 

La Marxa de Torxes obre els actes de la Diada Nacional de Catalunya a la capital del Pla d'Urgell per reivindicar l'anhel universal de llibertat dels Països Catalans. L'acte està organitzat i promogut per Músics i Cantaires per la Llibertat de Mollerussa, el Consell Local per la República de Mollerussa, el Comitè de Defensa de la República del Pla d'Urgell, Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, Arran Pla d'Urgell, els Diables ARF de Mollerussa, l'Ateneu Popular de la Plana d'Urgell i el Casal Popular l'Arreu de Mollerussa.