Mollerussa prepara la seva ‘Nit d’Astronomia al Salt del Duran’

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

'Nit d'Astronomia al Salt del Duran' és el nom de l'activitat que se celebrarà dissabte vinent, dia 20, i que ha estat presentada aquest dimecres a l'Ajuntament de Mollerussa. La presentació ha comptat amb la participació de l'alcalde Marc Solsona, i de dos dels membres de la junta directiva de l'entitat organitzadora, els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran, el president Pau Del Valle i Francesc Pintó.

 

L'activitat se celebrarà a partir de les 22.00 hores de la nit, serà gratuïta, apta per a totes les edats i tindrà al capdavant l'especialista en astronomia Roman Florensa, que oferirà un taller i observacions amb telescopi, tot plegat integrat en una jornada en què també són coorganitzadors els Ajuntaments de Mollerussa i Golmés, a més de Canals d'Urgell.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'objectiu de la jornada és posar en valor el Sant del Duran

Tal com ha explicat Marc Solsona en la seva intervenció, l'objectiu de la jornada és posar en valor el Sant del Duran més enllà del que és la seva activitat habitual, una fita que s'emmarca dins la línia que, en aquest sentit, s'impulsa des dels Amics i Amigues de la Banqueta. El repte és, com ha detallat l'alcalde, «incorporar el Salt del Duran com un espai també de cultura, de natura i de medi ambient» i no només com «un lloc de pas». Es tracta de «donar-li vida pròpia», motiu pel qual ha agraït als Amics i Amigues de la Banqueta “que ho ofereixin a la ciutat, que no es tanquin en la seva entitat i que l'obrin al municipi».

 

Per la seva part, Pau Del Valle ha explicat que «volíem fer una activitat diferent», motiu pel qual van pensar en un taller d'astronomia que, «per casualitats de la vida, el farem un 20 de juliol, dia en què es compliran 50 anys que l'home va trepitjar la Lluna per primer cop». Del Valle ha precisat que la sessió durarà «entre una hora i mitja i dues hores» i que s'articularà en un taller que constarà, en primer lloc, de les explicacions de Roman Florensa i posteriorment es podran fer observacions mitjançant telescopi. Tot plegat dins el repte de «recuperar el Salt del Duran no només com espai per caminar, sinó per viure'l i gaudir-lo». Finalment, Francesc Pintó ha volgut destacar «la poca contaminació lumínica» del Salt del Duran, que d'aquesta manera esdevé un entorn ideal per dur a terme l'activitat i en especial l'observació.

 

També et poden interessar…