Comarques

Mollerussa i el Palau d’Anglesola connectaran amb un pont de 60 metres

El Ministeri de Transports es farà càrrec de l'obra, que costarà 2,1 MEUR i serà una realitat al 2023

Tània Sentís
  • novembre 8, 2022
  • 2 min read
Mollerussa i el Palau d’Anglesola connectaran amb un pont de 60 metres

Mollerussa i el Palau d’Anglesola tindran un nou punt de connexió l’any que ve. Es tracta de la passarel·la de més de 60 metres de longitud per a vianants i bicicletes que es construirà per salvar l’autovia A-2 i oferir una ruta segura i sostenible per a les persones que es desplacen entre els dos municipis. L’obra anirà a càrrec del Ministeri de Transports i està pressupostada amb 2,1 MEUR. 

Ho han explicat aquest dimarts sobre el terreny els alcaldes i el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, que ha destacat que el projecte “salda un deute històric” per salvar la connectivitat i recupera el pas històric per damunt la tercera sèquia principal del Canal d’Urgell.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons Crespín, el ministeri impulsa aquest projecte amb una base històrica destacada a demanda dels dos consistoris implicats. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que la bona “col·laboració, predisposició i visió” de les administracions alineades fa possible tirar endavant aquest projecte amb molta celeritat per donar una solució de mobilitat a un “problema d’immobilitat” que generava l’autovia. 

En aquest sentit, ha destacat que es dona “continuïtat històrica” al pas que es va truncar amb la construcció de l’autovia i encaixa amb els projectes que s’han fet per generar l’arbrat de les sèquies i fer que la confortabilitat del passeig sigui en termes de sostenibilitat.

L’alcalde d’El Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, ha fet referència al fet que “un pont uneix” i amb aquest projecte es combina la voluntat “d’unir persones, territoris i institucions”. Balcells també ha esmentat la importància d’unir patrimoni natural i territori de comarca, ja que l’autovia “ens ha portat molt lluny, però també ens ha separat”. En la presentació del projecte, que s’ha fet al punt on s’han d’iniciar els obres, també han participat membres de la Plataforma Canal Viu així com altres entitats vinculades a la mobilitat sostenible.

Tània Sentís
Sobre l'Autor

Tània Sentís

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *