Mollerussa forma voluntariat per crear una xarxa de protecció animal

L'espai de trànsit per a animals abandonats de Mollerussa

Pla general on es pot veure l'espai de trànsit per a animals abandonats de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Mollerussa ha organitzat tres sessions informatives per formar les persones interessades a ser part d'un comunicat de protecció animal a la ciutat. L'objectiu és difondre el protocol a seguir per formar part d'aquesta xarxa social que pretén que els seus membres col·laborin en la cura dels animals acollits al Refugi de Trànsit que s'ha habilitat en una nau municipal al costat de l'estació d'autobusos.

 

Així mateix, el consistori també ha activat un número de telèfon que està connectat permanentment amb la Policia Local, per tal de comunicar les troballes d'animals abandonats i poder així posar en marxa el protocol corresponent. Aquestes actuacions formen part de la primera fase d'actuació del Pla Integral de Protecció Animal, que va ser aprovat en Ple pel consistori i que té com a projecte final desenvolupar un refugi per a Mollerussa i comarca.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Cal fer una inscripció prèvia

Les sessions formatives, que aniran a càrrec de l'entitat Nova Eucària responsable de la redacció del pla integral, tindran lloc els dies 25, 27 i 29 de juny en diferents horaris per facilitar l'assistència de tothom. Per tal de participar en la sessió formativa que més convingui cal fer una inscripció a través del correu proteccioanimal@mollerussa.cat indicant el nom i cognoms així com un telèfon de contacte.

 

Amb la creació d'aquesta xarxa de voluntariat, l'objectiu que es persegueix és que es pugui facilitar l'acollida o l'adopció d'aquests animals abans que hagin de ser derivats a la protectora i alhora també fer un exercici de transparència sobre el destí dels animals recollits. Així mateix, aquesta xarxa de voluntariat permetrà implicar la ciutadania en un projecte social i alhora aportar avantatges als animals acollits que tindran un afegit de cures i la possibilitat d'acabar en cases d'acollida o adoptats.

 

Mollerussa recull anualment al voltant d'una quarantena de gossos abandonats

L'Ajuntament de Mollerussa recull anualment al voltant d'una quarantena de gossos abandonats al carrer als quals ha de donar una acollida temporal abans que alguna de les tres protectores amb les quals es té un conveni de col·laboració se'n faci càrrec. Pel que fa a l'espai habilitat, compta amb una zona per poder ubicar tres gossos alhora així com una altra pensada per poder instal·lar-hi dos gats.

 

També s'ha previst un espai doble per a gats ferals o malalts que no puguin estar en contacte amb els altres. La segona fase d'aquest Pla integral de Protecció Animal serà fer una diagnosi exacta de les colònies de gats que hi ha a la ciutat, de les quals, de moment, n'hi ha comptabilitzades una quarantena.

 

També et poden interessar…